„Poľsko sa ubránilo migračnej vlne v roku 2015 a bude sa brániť aj teraz,“ hovorí vicepremiér

„Poľsko sa ubránilo migračnej vlne v roku 2015 a bude sa brániť aj teraz,“ hovorí vicepremiér

Vzhľadom na súčasnú situáciu v Afganistane je Poľsko pripravené ponúknuť pomoc, ale podľa vlastných podmienok, a podľa podpredsedu vlády a ministra kultúry a národného dedičstva Piotra Glinského táto pomoc nebude zahŕňať prijatie veľkého počtu migrantov.

Hovoril v kontexte nedávnej situácie v Afganistane v dôsledku stiahnutia americkej armády, ktorá mala za následok prevzatie krajiny Talibanom. Píše portál RMX.

„Nie je našou úlohou kritizovať prezidenta USA.“ Veľmi vážna situácia a každý rozumný človek mohol očakávať, že Taliban po odchode amerických vojakov rýchlo ovládne Afganistan, “uviedol.

Gliński priznal, že to bol „trpký“ pocit, pokiaľ ide o poľských vojakov, ktorí zahynuli pri bojoch v Afganistane. Zdôraznil však, že Poľsko ako americký spojenec nemá na výber.

„Splnili sme svoje spojenecké povinnosti.“ Musíme pôsobiť v týchto civilizovaných koalíciách, ktoré sa pokúšajú vyriešiť také ťažké problémy, ako je ten afganský, “povedal. Podpredseda vlády jednoznačne poukázal na USA ako najväčšieho vojenského spojenca Poľska a EÚ na politický.

„Koľko ľudí bude prijatých, závisí výlučne od nás.“ Poľsko sa proti migračnej vlne 2015 ubránilo a bude sa brániť aj teraz. Budeme postupovať zodpovedne a budeme brániť Poľsko, “uviedol Gliński.

0Shares
Svet