Prezident Zelenskyj označil ruskú mobilizáciu za zločinnú a ako znamenie slabosti nie sily

Prezident Zelenskyj označil ruskú mobilizáciu za zločinnú a ako znamenie slabosti nie sily

26.9.2022 (Webnoviny.sk) – Ruské snahy o zmobilizovanie státisícov záložníkov predstavujú tiché potvrdenie, že ruská „armáda nie je schopná bojovať“. Povedal to ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zima bude veľmi ťažká

V rozhovore pre americkú televíznu stanicu CBS tiež povedal, že Ukrajina sa pripravuje na ďalšie ruské útoky na ukrajinskú elektrickú infraštruktúru.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Kremeľ sa týmto snaží zvýšiť tlak na Ukrajinu a jej západných podporovateľov v čase, keď sa počasie ochladzuje. Zelenskyj varoval, že nadchádzajúca zima „bude veľmi ťažká“.

Výzva Rusom

„Budú strieľať rakety a zameriavajú sa na našu elektrickú sieť. Je to výzva, ale my sa toho nebojíme,“ povedal Zelenskyj. Ruskú mobilizáciu a prvý takýto krok Moskvy od druhej svetovej vojny označil ako znamenie slabosti, nie sily. „Týmto priznali, že ich armáda už nie je schopná bojovať s Ukrajinou,“ skonštatoval Zelenskyj.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Mobilizáciu Ruska za označil za „zločinnú“ a zopakoval svoju výzvu, aby sa Rusi postavili proti nej. „Bojujte, aby neposlali na smrť vaše deti a všetkých tých, ktorých môžu vziať do tejto zločinnej ruskej mobilizácie,“ povedal Zelenskyj a na krátku časť svojho prejavu prešiel do ruštiny: „Pretože ak prídete vziať životy našim deťom, hovorím vám to ako otec – nenecháme vás nažive.“

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezident Zelenskyj označil ruskú mobilizáciu za zločinnú a ako znamenie slabosti nie sily © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet