Putin poslal novoročné pozdravy len trom politikom z EÚ, bol medzi nimi aj Orbán

Putin poslal novoročné pozdravy len trom politikom z EÚ, bol medzi nimi aj Orbán

31.12.2022 (Webnoviny.sk) – Maďarský premiér Viktor Orbán, bývalý predseda talianskej vlády Silvio Berlusconi a niekdajší nemecký kancelár Gerhard Schröder sú jediní politici v Európskej únii, ktorí tento rok dostali vianočné a novoročné priania od ruského vodcu Vladimira Putina. Referuje o tom web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na vyhlásenie Kremľa.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Napriek ťažkej medzinárodnej situácii si vzťahy medzi krajinami udržali pozitívny trend. Ruský prezident tiež potvrdil zámer pokračovať v spoločnej práci na aktuálnych otázkach bilaterálnej agendy,“ uvádza sa v pozdrave Orbánovi.

Putin spolu s Orbánom poslali pozdravy i prezidentom Bieloruska a Srbska, Alexandrovi Lukašenkovi a Aleksandarovi Vučićovi, ktorí sú spoločne s Orbánom považovaní za najbližších spojencov Moskvy na európskom kontinente.

Pozdrav od Putina dostal aj bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi, momentálne senátor a člen vládnej koalície vedenej Giorgiou Meloniovou. Na zozname pozdravov z Kremľa figuruje aj bývalý nemecký kancelár Gerhard Schröder, ktorý má dlhodobo blízke vzťahy s ruskými energetickými spoločnosťami i Putinom.

Viac k témam: Ruský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Putin poslal novoročné pozdravy len trom politikom z EÚ, bol medzi nimi aj Orbán © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet