Putin robí taktické vojenské rozhodnutie o ofenzíve, riadi pohyb vojakov v Donbase

Putin robí taktické vojenské rozhodnutie o ofenzíve, riadi pohyb vojakov v Donbase

17.5.2022 (Webnoviny.sk) – Ruský prezident Vladimir Putin a náčelník generálneho štábu ozbrojených síl Ruska, generál Valerij Gerasimov podľa všetkého priamo zasahujú do ofenzívy na Ukrajine a robia taktické rozhodnutia, ktoré by inak robili nižšie postavení dôstojníci.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Informuje o tom spravodajský portál BBC s odvolaním sa na západný vojenský zdroj, ktorý hovoril pod podmienkou anonymity. Putin s Gerasimovom podľa jeho slov rozhodujú o pohybe vojakov v Donbase, východoukrajinskom regióne, ktorý je stredobodom ruskej vojenskej ofenzívy.

Už od neúspechov ruskej armády na severe Ukrajiny a v okolí Kyjeva sa objavujú náznaky, že by sa Putin mohol viac angažovať v každodennej činnosti vojenskej kampane. Tiež sa nedávno začalo špekulovať o tom, že Gerasimova odsunuli do úzadia, čo sprevádzajú aj nepodložené klebety o jeho možnom zranení v Donbase. Spomenutý západný predstaviteľ však povedal, že generál naďalej dáva rozkazy.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Putin robí taktické vojenské rozhodnutie o ofenzíve, riadi pohyb vojakov v Donbase © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet