Poslanci nezvolili nového riaditeľa RTVS, v opakovanej voľbe to bude súboj Machaja proti Rezníkovi (video)

Poslanci nezvolili nového riaditeľa RTVS, v opakovanej voľbe to bude súboj Machaja proti Rezníkovi (video)

29.6.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 29. júna 13:09

Parlament v stredu nezvolil generálneho riaditeľa Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS). Ani jeden z kandidátov nezískal nadpolovičnú väčšinu hlasov prítomných poslancov.

Do opakovanej voľby, ktorá sa uskutoční vo štvrtok 30. júna o 11:00, postúpili dvaja kandidáti s najvyšším počtom hlasov. Ľuboš Machaj získal 67 hlasov poslancov zo 137 prítomných, Jaroslavovi Rezníkovi odovzdalo hlas 41 poslancov.

Poslanci si mohli vybrať zo siedmich záujemcov. Okrem Machaja a Rezníka kandidovali Tibor Búza, Peter Badač, Ivan Golian. Peter Janků a Vladimír Seman. Daniel Živica sa kandidatúry vzdal. Ešte pred hlasovaním to uviedol predseda parlamentu Boris Kollár.

Poradná komisia pre voľbu generálneho riaditeľa RTVS pri parlamentnom výbore pre kultúru a médiá zaradila medzi odporúčaných kandidátov na post riaditeľa RTVS Tibora Búzu a Ľuboša Machaja. Za prijateľných označila Petra Badača a Ivana Goliana. Ako neodporúčaných kandidátov označila Petra Janků, súčasného šéfa RTVS Jaroslava Rezníka, Vladimíra Semana a Daniela Živicu.

Viac k témam: Generálny riaditeľ RTVS, Rokovanie NR SR, Voľba šéfa RTVS
Zdroj: Webnoviny.sk – Poslanci nezvolili nového riaditeľa RTVS, v opakovanej voľbe to bude súboj Machaja proti Rezníkovi (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet