Putin vyhlásil, že jeho „operácia“ na Ukrajine ide podľa plánu a zničí „toto ‚anti-Rusko‘ vytvorené Západom“

Putin vyhlásil, že jeho „operácia“ na Ukrajine ide podľa plánu a zničí „toto ‚anti-Rusko‘ vytvorené Západom“

3.3.2022 (Webnoviny.sk) – Ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil, že jeho „špeciálna vojenská operácia“, a teda invázia na Ukrajinu, „ide podľa plánu“. Vyjadril sa tak napriek tomu, že mnohí analytici tvrdia opak.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Počas prejavu na stretnutí Ruskej bezpečnostnej rady, ktorý odvysielala štátna televízia, bez uvedenia dôkazu obvinil ukrajinské sily z toho, že si vzali „tisícky zahraničných občanov za rukojemníkov“ a používajú civilistov ako ľudské štíty.

Tiež podľa spravodajského portálu BBC povedal, že Rusi a Ukrajinci sú „jeden národ“ a že zničí „toto ‚anti-Rusko‘ vytvorené Západom“. Putin tiež chválil ruských vojakov za ich „odvahu“ na Ukrajine. V príhovore vymenoval príklady „heroických činov“ ruských vojakov počas bojov proti silám na Ukrajine, ktoré nazval neonacistickými. Rodiny vojakov, ktorí počas bojov padli, podľa neho odškodnia.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Vyjadril sa tak deň po tom, čo Moskva uviedla, že na Ukrajine zomrelo 498 jej vojakov. Kyjev uvádza niekoľkonásobne vyšší počet mŕtvych ruských vojakov.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Putin vyhlásil, že jeho „operácia“ na Ukrajine ide podľa plánu a zničí „toto ‚anti-Rusko‘ vytvorené Západom“ © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet