Rusi oznámili, že Ukrajincom zničili dva raketové systémy HIMARS, informácia je podľa generálneho štábu falošná

Rusi oznámili, že Ukrajincom zničili dva raketové systémy HIMARS, informácia je podľa generálneho štábu falošná

6.7.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajina obvinila Rusko zo šírenia nepravdivých informácií po tom, ako Moskva oznámila, že zničila dva raketové systémy HIMARS, ktoré krajine dodali Spojené štáty. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

„Ruskí propagandisti aktívne šíria falošné informácie o údajnom zničení amerického raketového systému HIMARS,“ konštatoval v stredu ukrajinský generálny štáb a zdôraznil, že „táto informácia nezodpovedá realite a nie je nič iné ako falošná“.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ruské ministerstvo obrany v stredu oznámilo, že zničilo systémy HIMARS počas leteckého útoku v Doneckej oblasti. Zverejnili aj video údajného zásahu, no CNN konštatuje, že v ňom nedokázala identifikovať žiadny systém HIMARS, ani toto tvrdenie nezávislo overiť.

Spojené štáty sa zaviazali, že Ukrajine poskytnú osem systémov HIMARS a minimálne štyri sa už zapojili do bojov proti Rusku.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: raketový systém HIMARS, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi oznámili, že Ukrajincom zničili dva raketové systémy HIMARS, informácia je podľa generálneho štábu falošná © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet