Rusko čelí ďalším dronovým útokom, eviduje aj nárast násilia protiputinovských skupín

Rusko čelí ďalším dronovým útokom, eviduje aj nárast násilia protiputinovských skupín

2.6.2023 (SITA.sk) – Dva drony zaútočili v piatok skoro ráno na palivové a energetické zariadenia v Smolensku na západe Ruska. Referuje o tom spravodajský web CNN s odvolaním sa na gubernátora Smolenskej oblasti Vasilija Anochina. Na Telegrame uviedol, že dva drony zaútočili približne o 3:00 miestneho času na dediny Peresna a Divasy.

Ostreľovanie v Rusku

Miestni predstavitelia vo viacerých ruských regiónoch susediacich s Ukrajinou informovali o ostreľovaní. Gubernátor Brianskej oblasti Alexandr Bogomaz z ostreľovania priamo obvinil ukrajinské ozbrojené sily.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

V neďalekej Belgorodskej oblasti podľa gubernátora Viačeslava Gladkova pokračuje ostreľovanie, údajne zo strany ukrajinských síl. Gladkov na Telegrame uviedol, že vo štvrtok nastali desiatky útokov, pri ktorých boli poškodené cesty, majetok a vozidlá. Tvrdí, že pri väčšine útokov bolo použité delostrelectvo a mínomety.

Protiputinovské skupiny

Belgorodská oblasť eviduje v ostatných dňoch nárast násilia, ku ktorému sa hlásia protiputinovské skupiny Légia Sloboda Ruska a Ruský dobrovoľnícky zbor.

Tie tvrdia, že chcú „demilitarizovať“ ruskú armádu a „oslobodiť“ ruské územie. Ruský dobrovoľnícky zbor odkázal obyvateľom, že na rozdiel od ruskej armády neostreľuje civilné ciele.

Tieto skupiny vo štvrtok vo vyhlásení uviedli, že opäť bojujú na ruskom území. Kremeľ to však poprel.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: bojové drony, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: SITA.sk – Rusko čelí ďalším dronovým útokom, eviduje aj nárast násilia protiputinovských skupín © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet