Fantastická Vlhová jasne triumfovala v obrovskom slalome v Aare, stiahla náskok Shiffrinovej

Fantastická Vlhová jasne triumfovala v obrovskom slalome v Aare, stiahla náskok Shiffrinovej

11.3.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 11. marca, 19:27

Petra Vlhová sa stala suverénnou víťazkou predposledného obrovského slalomu v rámci aktuálneho ročníka Svetového pohára zjazdárok vo švédskom Aare. Vlhová v súčte oboch kôl zdolala priepastným rozdielom o 1,24 sekundy Talianku Martu Bassinovú.

Američanke Mikaele Shiffrinovej na treťom mieste Slovenka nadelila 1,70 s. V celkovom poradí Svetového pohára zostala Shiffrinová na čele, ale Vlhová z jej náskoku ukrojila 40 bodov. Pred poslednými piatimi pretekmi sezóny Shiffrinová vedie o 77 bodov.

Dôležité víťazstvo pre sebavedomie

Dôležité víťazstvo pre moje sebavedomie. Znamená to pre mňa veľa. že som sa po viac ako roku vrátila do Aare na vrchole pódia. Cítila som sa silná, bola som silná, aj keď som urobila pár chýb. V druhom kole som udržala rýchlosť, preto som veľmi šťastná,“ uviedla Petra Vlhová v prvom televíznom rozhovore pre FIS. „Úžasné pocity, tento rok mi chýbali víťazstvá v obrovskom slalome, preto sa z toho veľmi teším. Nechcem to porovnávať, ale cítila som sa podobne ako keď som v Aare vyhrala majstrovstvá sveta. Na tomto snehu sa cítim veľmi silná,“ doplnila Vlhová pre JOJ Šport.

Vlhová viedla už po prvom kole, ale len veľmi tesne pred Taliankou Martou Bassinovou. V druhej jazde však 26-ročná Slovenka predviedla ešte koncentrovanejší výkon a treťou najlepšou jazdou zvýšila náskok pred hlavnými konkurentkami na viac než sekundu. Ambiciózna Liptáčka dosiahla 26. triumf v pretekoch Svetového pohára, šiesty v obrovskom slalome. V najtechnickejšej disciplíne zjazdového lyžovania zvíťazila takmer presne po roku, predtým to bolo 7. marca 2021 vyhrala na domácom svahu v Jasnej.

Aare jej maximálne vyhovuje

Zverenka švajčiarskeho trénera Maura Piniho zároveň potvrdila, že švédske stredisko Aare jej maximálne vyhovuje. Práve na tomto mieste slávila na sklonku roka 2015 prvý triumf na podujatí Svetového pohára, keď ovládla slalom. Rovnako v Aare sa o štyri roky neskôr stala majsterkou sveta v obrovskom slalome a vlani tam po druhý raz zvíťazila v pretekoch SP v slalome.

Víťazka vyťažila aj zo zaváhania Švédky Sary Hectorovej. Líderka disciplíny vo Svetovom pohári a čerstvá olympijská šampiónka z Pekingu nedokončila svoju druhú jazdu, po 1. kole jej patrilo tretie miesto. Absolútne najlepšiu jazdu v 2. kole predviedla Rakúšanka Franziska Gritschová, ktorá sa posunula z 25. na šieste miesto.

V sobotu bude v Aare na programe slalom (1. kolo 10.30, 2. kolo 13.45), celkovo majú ženy pred sebou ešte päť pretekov v rámci SP 2021/2022 v alpských disciplínach. „Fyzicky je to teraz trochu horšie, únava sa prejavuje. Pôjdem skoro spať, aby som bola v slalome v sobotu v plnej sile,“ doplnila Vlhová.

Viac k témam: Aare, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Fantastická Vlhová jasne triumfovala v obrovskom slalome v Aare, stiahla náskok Shiffrinovej © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet