Rusom sme „zlomili chrbtovú kosť“, pretože nás podcenili. Mier dosiahneme iba diplomatickou cestou, tvrdí Zelenskyj (video)

Rusom sme „zlomili chrbtovú kosť“, pretože nás podcenili. Mier dosiahneme iba diplomatickou cestou, tvrdí Zelenskyj (video)

21.5.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil, že Ukrajina „zlomila chrbtovú kosť“ jednej z najsilnejších armád sveta. Dodal, že Rusi sa „v najbližších niekoľkých rokoch nepostavia na nohy“. Varoval však pred veľkými očakávaniami o tom, čo môže Ukrajina dosiahnuť na bojisku. Referuje o tom spravodajský web BBC.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Zelenskyj zdôraznil, že návrat k stavu z 23. februára, čiže spred začiatku ruskej invázie, by pre Ukrajinu predstavoval „víťazstvo“. Znamenalo by to podľa neho koniec „prvej fázy vojny“. Podotkol, že konflikt možno úplne vyriešiť iba diplomaciou.

V približne 75-minútovom vopred nahranom videu po boku svojej manželky Oleny Zelenskej ukrajinský prezident poznamenal, že Ukrajina bola na inváziu dostatočne pripravená a naznačil, že Rusko to podcenilo. „O viacerých veciach nevedeli,“ skonštatoval Zelenskyj.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusom sme „zlomili chrbtovú kosť“, pretože nás podcenili. Mier dosiahneme iba diplomatickou cestou, tvrdí Zelenskyj (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet