„Som len strašidelná kostra“: Navaľnyj po skončení hladovky

„Som len strašidelná kostra“: Navaľnyj po skončení hladovky

Išlo o súdny spor, ktorý sa odvoláva na odsúdenie za údajné ohováranie veterána z druhej svetovej vojny.

 

Väznený protikorupčný aktivista, najvýznamnejší kritik Vladimira Putina, súdu povedal prostredníctvom odkazu na video: „Som len strašidelná kostra.“

Navaľnyj vyzeral vychudnutý s vyholenou hlavou a modrou trestnou uniformou a potvrdil, že obnovil stravovanie, a uviedol, že teraz váži 72 kilogramov.

„Toľko som vážil v siedmej triede,“ povedal 44-ročný mladík.

Navaľnyj držal hladovku 24 dní pre údajné odmietnutie úradov nechať ho navštíviť svojich osobných lekárov po tom, čo sa sťažoval na silné bolesti chrbta, ktoré podľa jeho tímu mohli byť príznakom útoku nervových látok proti nemu.

Po vyšetrení novými lekármi a po strate citlivosti nôh a rúk 24. apríla oznámil, že v jedle bude pokračovať. Zaslúžil sa o prístup lekárov k tlaku vyvíjanému jeho priaznivcami – 22. apríla sa v Rusku konali masové protesty – a medzinárodnému spoločenstvu. Zdôraznil však, že bude naďalej požadovať, aby mu bolo umožnené navštíviť jeho osobný lekársky tím. Píše portál Euronews.

Moskovská prokuratúra začiatkom tohto mesiaca požiadala súd, aby nadáciu vyhlásil za teroristickú organizáciu.

Leonid Volkov, ktorý ako vrchný stratég Navaľného riadi regionálne kancelárie, vo štvrtok uviedol, že zachovanie siete v súčasnom stave je „nemožné“ kvôli obvineniam z extrémizmu, nepomôže im však ani ich rebranding.

„Bohužiaľ, za týchto podmienok nie je možné pracovať.“ Oficiálne demontujeme sieť centrály Navaľného, “uviedol Volkov v aplikácii na zasielanie správ Telegram.

0Shares
Svet