Teploty presiahli 50 stupňov Celzia, štátni zamestnanci Iraku tak dostali deň voľna

Teploty presiahli 50 stupňov Celzia, štátni zamestnanci Iraku tak dostali deň voľna

4.8.2022 (Webnoviny.sk) – Štátni zamestnanci vo viacerých častiach Iraku dostali deň voľna, keď teploty v krajine presiahli 50 stupňov Celzia. Informuje o tom spravodajský portál BBC s odvolaním sa na miestne médiá.

Viaceré mestá v Iraku sa vo štvrtok dostali na horné priečky rebríčka najhorúcejších miest na svete. Najmenej desať guvernorátov v dôsledku spaľujúcej horúčavy prerušilo prácu väčšiny štátnych zamestnancov, informuje Kurdistan24.

V južnom prístavnom meste Basra, kde sú teploty výnimočne vysoké, sa pre štátnych zamestnancov začalo štvordňové voľno.

Vlna horúčav v krajine trvá od polovice júla a podľa predpovedí by mala pokračovať. Vysoké teploty v Iraku nie sú ničím nezvyčajným, keďže patrí medzi najhorúcejšie miesta na Zemi, no podľa obyvateľov sa podmienky zhoršujú.

Vlny horúčav sú častejšie, intenzívnejšie a trvajú dlhšie v dôsledku klimatickej zmeny spôsobenej ľuďmi. Irak je pritom podľa OSN v súvislosti s klimatickou zmenou jednou z najviac zraniteľných krajín na Blízkom východe.

Viac k témam: Extrémne horúčavy, Klimatická zmena
Zdroj: Webnoviny.sk – Teploty presiahli 50 stupňov Celzia, štátni zamestnanci Iraku tak dostali deň voľna © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet