OĽaNO zmení názov aj skratku a na prvých desať miest kandidátky pôjde „nová krv“ (video)

OĽaNO zmení názov aj skratku a na prvých desať miest kandidátky pôjde „nová krv“ (video)

24.5.2023 (SITA.sk) – Líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) Igor Matovič má v stredu v pláne oznámiť novú zmenu názvu a zmenu skratky hnutia.

Nerokujú intenzívne

Na utorkovej tlačovej besede však vylúčil, že v rámci toho, čo predstavia, bude figurovať Strana maďarskej komunity či Aliancia.

„Mali sme ‚ťuk‘ komunikáciu, ale nerokujeme s nimi intenzívne. Pýtal som sa ich, ako plánujú ísť do volieb, ale pochopil som z toho, že asi plánujú ísť samostatne,“ informoval.

Nová krv v kandidátke

Členka OĽaNO Mária Šofranko na tlačovej besede uviedla, že už nebude líderkou kandidátky hnutia.

„S postupom času vôbec neľutujem, že som do toho šla, ale líderstvo by som si už nechcela nikdy zopakovať, pretože som človek, ktorý je rád v zákulisí,“ uviedla.

Matovič dodal, že prvých desať miest na kandidátke bude patriť „novej krvi“. „Budú to ľudia, ktorí nekandidovali v posledných voľbách alebo sa nestali poslancami Národnej rady SR,“ povedal.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Kandidačné listiny, Predčasné voľby na Slovensku 2023, Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), Úradnícka vláda
Zdroj: SITA.sk – OĽaNO zmení názov aj skratku a na prvých desať miest kandidátky pôjde „nová krv“ (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet