Heger dal súhlas NAKA na zásah na Úrade vlády, súvisí s kauzou Súmrak a prišli aj kajúcnici

Heger dal súhlas NAKA na zásah na Úrade vlády, súvisí s kauzou Súmrak a prišli aj kajúcnici

19.7.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 19. júla 16:37

Národná kriminálna agentúra v utorok vykonávala úkony v priestoroch Úradu vlády SR. Potvrdil to tlačový odbor úradu s tým, že úkony súvisia s kauzou Súmrak. Na mieste boli aj svedkovia Ľudovít Makó a František Imrecze.

„Národná kriminálna agentúra požiadala minulý týždeň Úrad vlády SR o súčinnosť v súvislosti s preverovaním svedeckých výpovedí v kauze Súmrak,“ informoval úrad. Doplnil, že na základe súhlasu predsedu vlády SR Eduarda Hegera (OĽaNO) žiadosti vyhovel a sprístupnil areál a všetky potrebné kancelárske priestory.

Portál aktuality.sk uviedol, že NAKA predvolala obvinených Makóa a Imreczeho, ktorí mali prezentovať to, akým spôsobom sa stretávali s obvineným nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom, vtedajším premiérom Robertom Ficom či exministrom vnútra Robertom Kaliňákom.

V rámci akcie Súmrak obvinili bývalého premiéra Roberta Fica a exministra vnútra Roberta Kaliňáka zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a tiež ohrozenia daňového tajomstva.

Viac k témam: kauza Súmrak
Zdroj: Webnoviny.sk – Heger dal súhlas NAKA na zásah na Úrade vlády, súvisí s kauzou Súmrak a prišli aj kajúcnici © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet