Ukrajinská armáda podnikla niekoľko zúfalých pokusov v snahe prevziať kontrolu nad Hadím ostrovom, pri útokoch prišla o štyri lietadlá

Ukrajinská armáda podnikla niekoľko zúfalých pokusov v snahe prevziať kontrolu nad Hadím ostrovom, pri útokoch prišla o štyri lietadlá

10.5.2022 (Webnoviny.sk) – Ruské sily podľa ministerstva obrany v uplynulých dvoch dňoch odrazili niekoľko pokusov ukrajinskej armády opätovne získať Hadí ostrov v Čiernom mori.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Hovorca ruského rezortu obrany Igor Konašenkov uviedol, že Ukrajina podnikla „niekoľko zúfalých pokusov“ o vzdušné a námorné útoky na Hadí ostrov. Podľa jeho vyjadrenia bolo počas týchto pokusov zabitých viac ako 50 ukrajinských vojakov.

Konašenkov vyhlásil, že ruské sily zostrelili štyri ukrajinské vojenské lietadlá, vrátane troch strojov Su-24 a jedného lietadla Su-27, tri vrtuľníky Mi-8 s výsadkármi na palube a jeden vrtuľník Mi-24.

„Mŕtve telá 24 ukrajinských vojakov zostali na pobreží Hadieho ostrova,“ napísal Konašenkov na komunikačnej platforme Telegram. Informuje o tom portál bbc.com, ktorý však dodáva, že tieto informácie nedokáže nezávisle overiť.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Útoky
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajinská armáda podnikla niekoľko zúfalých pokusov v snahe prevziať kontrolu nad Hadím ostrovom, pri útokoch prišla o štyri lietadlá © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet