Útoky v Doneckej oblasti za uplynulý deň zabili piatich civilistov, padlo tiež 300 ruských vojakov

Útoky v Doneckej oblasti za uplynulý deň zabili piatich civilistov, padlo tiež 300 ruských vojakov

7.8.2022 (Webnoviny.sk) – Pri útokoch ruských ozbrojených síl v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny v sobotu zomreli piati civilisti a ďalších osem ľudí utrpelo zranenia.

Na komunikačnej platforme Telegram to v nedeľu ráno napísal šéf vojenskej administratívy Doneckej oblasti Pavlo Kyrylenko. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Kyrylenko dodal, že ruská armáda zabila troch civilistov v meste Bachmut, jedného v meste Avdijivka a jedného v dedine Blahodatne.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Od začiatku vojny na Ukrajine ruská armáda stratila 42 200 vojakov. Uviedol to v nedeľu na Facebooku generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl. Za uplynulý deň podľa neho na Ukrajine padlo 300 ruských vojakov, pričom najväčšie straty Rusi utrpeli v Doneckej oblasti.

Podľa Kyjiva ruské sily za uplynulý deň stratili aj 3 tanky, 4 obrnené bojové vozidlá, 3 delostrelecké systémy a 5 systémov protivzdušnej obrany. Celkovo tak Rusko na Ukrajine doteraz prišlo o 1 805 tankov, 4 054 obrnených bojových vozidiel, 958 delostreleckých systémov a 132 systémov protivzdušnej obrany.

Viac k témam: Doneck, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia, Vojna
Zdroj: Webnoviny.sk – Útoky v Doneckej oblasti za uplynulý deň zabili piatich civilistov, padlo tiež 300 ruských vojakov © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet