VARIANT OMICRON POCHÁDZA Z LABORATÓRNYCH MYŠÍ? (HOAX)

VARIANT OMICRON POCHÁDZA Z LABORATÓRNYCH MYŠÍ? (HOAX)

Tretia svetová vojna pokračuje, máme 19 miliónov mŕtvych, ale nepriateľa ešte nepoznáme. Ale nepriateľom nie je príroda, pretože príroda podporuje inteligentný život, to je známy fakt. A nie sú to vakcíny, pretože väčšina úmrtí bola v krajinách, ktoré ešte neočkovali. Čoraz pravdepodobnejšie je, že ide o umelo pripravené varianty SARS-CoV-2.

Uvádzame počty úmrtí podľa nadbytku úmrtí (1), pretože štatistiky a počty úmrtí „na covid-19″ sa robia len v bohatých štvrtiach veľkých miest v niektorých krajinách. Ich oficiálny počet sa teda musí zvýšiť 3 až 4-krát.

Našťastie, nepriateľ už dostáva jasnejšie kontúry. Jeho najnovšou zbraňou je variant Omikron, ktorý vyzerá neškodne, ale už sa pripravujú ďalšie rekombinácie alebo konvergentné evolúcie, napríklad B.1.640.2, ktoré nemusia byť také neškodné.

O pôvode Omikronu sa tu už niečo napísalo (2), ale treba dodať, že prvé dva prípady boli zistené v Anglicku v týždni do 23. októbra 2021, teda oveľa skôr ako v Južnej Afrike (3).

To, s čím prichádzajú čínski vedci, tu však ešte nebolo. Dospeli k záveru, že Omicron mohol byť vytvorený pomocou laboratórne upravených myší a/alebo bunkových kultúr, ktoré majú podobné schopnosti. Môžeme citovať:

“ Výskumníci z Čínskej akadémie vied v Pekingu nedávno uviedli nové vzrušujúce dôkazy o možnom pôvode myší variantu Omikron….

Ich hlavnou myšlienkou je, že myš mohla byť nejakým spôsobom infikovaná ľudským vírusom „reverzným zoonotickým prenosom“, pričom vírus vyvinul všetky alebo mnohé zo svojich 45 nových mutácií a následne bol prenesený späť na človeka. Táto teória by teda mohla vysvetliť, prečo sa Omicron javí ako taký anomálny, pretože pri porovnaní s bežnými podozrivými variantmi na fylogenetickom strome je tu jeden veľký problém: Myší homológ ľudského receptora ACE2 (hACE2), ktorý vírus bežne využíva na vstup do buniek, má malú afinitu k štandardnému proteínu SARS-CoV-2.

V skutočnosti má takú malú afinitu, že na štúdium vírusu na tomto preferovanom výskumnom zvierati musia vedci umelo vniesť hACE2, aby vytvorili myši, ktoré po infekcii vykazujú výrazné dýchacie ťažkosti. Tieto transgénne myši sa vyrábajú niekoľkými spôsobmi,….

Zistili, že molekulárne mutačné spektrum vírusu Omicron sa výrazne líši od spektra všetkých ostatných vírusov, ktoré sa vyvinuli u ľudských pacientov, ale veľmi sa podobá spektru súvisiacemu s vývojom vírusu v myšacích bunkách. Zatiaľ čo iní nedávno naznačili, že Omikron sa mohol vyvinúť po krátkom preniknutí do medzihostiteľa, ako je potkan alebo dokonca jeleň, táto štúdia je prvou, ktorá dáva skutočný „mäso na kosti“ tohto druhu zoonotického dvojstupňového prenosu. Autori naznačujú, že pozorované mutácie, ako aj inzercie a delécie by mohli byť v súlade s evolúciou u myší v priebehu približne jedného roka…

V bunkovej kultúre sa tieto veci dajú robiť ešte rýchlejšie…. Inými slovami, vírusové vlastnosti sa môžu ľahko vyvinúť v špecifických kultivačných podmienkach podľa potrieb a náchylnosti konkrétnych použitých bunkových línií…(4)

Podobne sa tu v bode (5) uvádza:

“ Schopnosť nového variantu vyhnúť sa imunite nie je jediná nezvyčajná vec. Vedci zrekonštruovali evolučný strom vírusu SARS-CoV-2 a zdá sa, že posledný spoločný predok Omicron bol naposledy pozorovaný v apríli 2020, teda veľmi dávno v histórii vírusu. Pozrite si nasledujúci graf…

Jedným z možných scenárov je, že Omicron získal svoj odlišný vzor mutácií sériovým prechodom v laboratórnych myšiach. V tomto prípade vedci dajú vírus myšiam, počkajú, kým zmutuje, potom ho dajú ďalšej myši, počkajú, kým zmutuje, a tak ďalej, kým sa nezmenia jeho vlastnosti (5).

Zdá sa však, že naši poprední virológovia a molekulárni biológovia sa o takéto informácie nezaujímajú. Ich hlavnou starosťou je teraz to, ako zaočkovať čo najviac ľudí. A musí im byť jasné, že pandémia sa neskončí, ak sa budeme zaoberať len dôsledkami, a nie príčinami.

 

Omikron-strom

Autor: Pavel Dudr

0Shares
Svet