Vykoľajenie vlaku na Taiwane si vyžiadalo 50 obetí, zranenia utrpelo vyše 170 cestujúcich

Vykoľajenie vlaku na Taiwane si vyžiadalo 50 obetí, zranenia utrpelo vyše 170 cestujúcich

3.4.2021 (Webnoviny.sk) – Počet obetí piatkového vykoľajenia vlaku na východe Taiwanu stúpol na 50. Úrady pôvodne informovali o 51 mŕtvych, v sobotu však tento údaj upravili. Pri najhoršej železničnej katastrofe v krajine za ostatné desaťročia utrpelo zranenia ďalších 178 osôb.

Prezidentka požiadala o prísne vyšetrovanie

Vo vozňoch sa v čase nešťastia nachádzalo 494 cestujúcich. Vlak sa vykoľajil po zrážke s bezpilotným vozidlom, ktoré sa následne skotúľalo z kopca. Televízie a iné médiá priniesli zábery, ako mnohí ľudia po nehode vyskakovali z okien a dverí a utekali do bezpečia.

Prezidentka Taiwanu Cchaj Jing-wen navštívila nemocnice v blízkosti havárie namiesto samotného miesta nehody, aby nezasahovala do záchranných prác. Novinárom povedala, že požiadala o prísne vyšetrovanie príčin nešťastia.

Železničný systém prešiel modernizáciou

Dosiaľ posledná veľká havária vlaku na Taiwane nastala v októbri 2018. Zahynulo vtedy najmenej 18 ľudí a takmer 200 utrpelo zranenia.

Rozsiahly taiwanský železničný systém prešiel v ostatných rokoch rozsiahlou modernizáciou. Pribudla doň vysokorýchlostná trať spájajúca hlavné mesto Tchaj-pej s mestami na západnom pobreží na juhu.

Vlak, ktorý bol súčasťou piatkovej havárie, patrí k novším taiwanským modelom.

Viac k témam: havária vlaku, tragédia, úmrtie, vlak, vykoľajenie vlaku
Zdroj: Webnoviny.sk – Vykoľajenie vlaku na Taiwane si vyžiadalo 50 obetí, zranenia utrpelo vyše 170 cestujúcich © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet