Zelenskyj vyzval Rusov: Ak nechcete viac mŕtvych a zranených, tak protestujte, bráňte sa alebo sa vzdajte (video)

Zelenskyj vyzval Rusov: Ak nechcete viac mŕtvych a zranených, tak protestujte, bráňte sa alebo sa vzdajte (video)

23.9.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok vyzval Rusov na protesty proti čiastočnej mobilizácii, ktorú deň predtým nariadil ruský vodca Vladimir Putin.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Vo svojom videoodkaze Zelenskyj poukázal na to, že od začiatku vojny vo februári zomreli tisícky ruských vojakov a vyhlásil, že ak Rusi nechcú viac mŕtvych a zranených, tak by mali „protestovať, brániť sa, utiecť alebo sa vzdať do ukrajinského zajatia“, pretože to sú jediné možnosti na prežitie. Informuje o tom televízia CNN.

Na margo protivojnových protestov v Rusku sa ukrajinský prezident vyjadril, že Rusi „chápu, že boli oklamaní“. Protesty sú podľa neho indikátorom nálady verejnosti v krajine. „Už ste spolupáchateľmi všetkých týchto zločinov, vrážd a mučenia Ukrajincov. Pretože ste boli ticho,“ vyhlásil Zelenskyj.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Ako tiež skonštatoval, pre mužov v Rusku je to teraz o „voľbe medzi zomrieť alebo žiť, stať sa mrzákom alebo si zachovať zdravie. Pre ženy v Rusku je to voľba navždy stratiť svojich manželov, synov, vnúčatá, alebo sa ich stále snažiť chrániť pred smrťou, pred vojnou, pred jednou osobou“.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Protesty, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia, Vojenská mobilizácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Zelenskyj vyzval Rusov: Ak nechcete viac mŕtvych a zranených, tak protestujte, bráňte sa alebo sa vzdajte (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet