Trump to trafil a už to lezie von! Svetové elity na nohách

Trump to trafil a už to lezie von! Svetové elity na nohách

Ktovie, čo sa stane o dva roky. V každom prípade, v Spojených štátoch amerických už veci opäť vrie. Donald Trump oznámil svoj zámer opäť kandidovať na prezidenta.

Donald Trump to pravdepodobne skúsi znova v nasledujúcich prezidentských voľbách. Podľa jeho slov vyhral dvakrát, takže to môže urobiť tretíkrát. „Aby bola naša krajina opäť úspešná, bezpečná a slávna,“ povedal bývalý prezident Spojených štátov amerických na zhromaždení v Texase a dodal, že tichá väčšina je silnejšia ako kedykoľvek predtým.
„Pravdepodobne to skúsim znova,“ povedal Donald Trump na zhromaždení v Texase. To bola veta, ktorá spôsobila rozruch v USA a na celom svete. Štyridsiaty štvrtý americký prezident chce odvetu vo voľbách v roku 2020 a plánuje poraziť Joea Bidena alebo kohokoľvek, koho postaví Demokratická strana.
Keď pred dvoma rokmi obhájil svoje víťazstvo v roku 2016, vyhral jeho súper Joe Biden. Trump stále spochybňuje svoje víťazstvo, pričom sa odvoláva na pochybnosti v sčítaní hlasov a skutočnosť, že Bidenov náskok bol vytvorený medzi masívne používaným hlasovaním poštou.
„Bežal som dvakrát a dvakrát som vyhral,“ povedal Trump na zhromaždení v Robstowne v Texase.
 
„Druhýkrát to bolo oveľa lepšie ako predtým. V roku 2020 som získal o milióny hlasov viac ako predtým. A zďaleka najviac hlasov zo všetkých prezidentov, ktorí obhajovali úrad,“ pokračoval Trump.
Donald Trump získal v roku 2020 74 miliónov 216 tisíc hlasov, zatiaľ čo v roku 2016 len necelých 63 miliónov. Z porovnania so svojimi predchodcami vychádza presne tak, ako povedal. Barack Obama získal v roku 2012 65 miliónov 915 000 hlasov, George Bush 62 miliónov a 40 000 v roku 2004.
„A teraz to pravdepodobne budem musieť urobiť znova.“ Aby bola naša krajina opäť úspešná, bezpečná a slávna,“ povedal Trump za potlesku texaského publika.
„Tichá väčšina je silnejšia ako kedykoľvek predtým,“ povedal Trump. Svoje vyhlásenie urobil v zápale kampane pred „polčasovými“ voľbami, v ktorých sa začiatkom novembra uskutočnia voľby do oboch komôr amerického parlamentu.
Podľa najnovšieho prieskumu by dnešná odveta Biden-Trump išla v prospech Donalda Trumpa s rozdielom 45 percent až 43 percent.
0Shares
Správy Svet