V bojoch na Ukrajine zahynul 52-ročný Američan

V bojoch na Ukrajine zahynul 52-ročný Američan

Stephen Zabielski, 52-ročný Američan, ktorý pomáhal ukrajinskej armáde brániť sa proti ruskej invázii, bol minulý mesiac zabitý na Ukrajine. Podľa agentúry Reuters, ktorá o jeho smrti informovala v utorok, je to podľa nekrológu a informácií amerického ministerstva zahraničných vecí.

Podľa nekrológu, ktorý zverejnil The Recorder, bol Stephen Zabielski zabitý v boji 15. mája. Správa o jeho smrti sa v pondelok objavila v amerických médiách. Zabielsky, ktorý pochádzal z New Yorku a v posledných rokoch sa presťahoval na Floridu, prežil svoju manželku, päť nevlastných detí a vnúča. Píše portál novinky.cz

Hovorca ministerstva zahraničných vecí vo vyhlásení potvrdil Smrť Zabielského na Ukrajine a uviedol, že úrad je v kontakte s rodinou zosnulého muža, ktorému poskytol „všetku možnú konzulárnu pomoc“.

Zajatí Američania

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v pondelok potvrdil zajatie dvoch Američanov na Ukrajine. Tridsaťdeväťročného Alexandra Druekeho a 27-ročného Andyho Huynha zadržiavajú proruskí separatisti v samozvanej Doneckej ľudovej republike (DNR) na Donbase. Peskov opísal oboch mužov ako žoldnierov, na ktorých sa nevzťahujú Ženevské konvencie. Podľa neho sa podieľali na nezákonných aktivitách na území Ukrajiny a musia niesť zodpovednosť za svoj zločin.

0Shares
Správy Svet