„Vyčistime našu krajinu od špiny“: údajní partizáni v Rusku prisahali, že zničia Putina a jeho komplicov. Uverejňujeme celý manifest v Slovenčine

„Vyčistime našu krajinu od špiny“: údajní partizáni v Rusku prisahali, že zničia Putina a jeho komplicov. Uverejňujeme celý manifest v Slovenčine

K zodpovednosti za vraždu Dáriusa Dugina sa prihlásili údajní partizáni „Národnej republikánskej armády“.

Bývalý poslanec ruskej Štátnej dumy Iľja Ponomarjov prečítal časť manifestu Národnej republikánskej armády, povedal Anton Geraščenko, poradca ministra vnútra, uviedla ukrajinská webová stránka ZN.

Podľa poslanca prevzala zodpovednosť za vraždu dcéry „ideológa Putina“ takzvaná Národná republikánska armáda.

Samotný manifest bol zverejnený na internete. Nižšie však uverejňujeme úplný preklad v Slovenčine.

V manifeste partizáni tiež sľubujú prepustenie všetkých nespravodlivo odsúdených po zvrhnutí Putinovho režimu a vybudovanie novej spoločnosti bez oligarchov, korupcie, svojvoľných úradníkov a ponižujúcej chudoby.

„Nech žije slobodné Rusko! Nech ste kdekoľvek, bojujte ako my, bojujte spolu s nami, bojujte lepšie ako my! Vyčistite našu krajinu od špiny! Víťazstvo bude naše!“, volali ruskí partizáni.

Pripomeňme, že dcéra „Putinovho ideológa“ Dugina zahynula v aute, v ktorom boli nastražené výbušniny, informoval rozhlas.

Manifest

VYHLÁSENIE NÁRODNEJ REPUBLIKÁNSKEJ ARMÁDY (NRA) Z 21.08.2022

My, ruskí aktivisti, vojaci a politici, teraz partizáni a bojovníci Národnej republikánskej armády, postavte mimo zákon vojnových štváčov, lupičov a utláčateľov národov Ruska!

Vyhlasujeme, že prezident Putin je uzurpátor moci a vojnový zločinec, ktorý zmenil ústavu, rozpútal bratovražednú vojnu medzi slovanskými národmi a poslal ruských vojakov na istú a nezmyselnú smrť.

Podstatou jeho politiky je chudoba a rakvy pre jedných, paláce pre druhých.

Sme presvedčení, že ľudia zbavení práv majú právo vzbúriť sa proti tyranom.

Putin bude zvrhnutý a zničený nami!

Naším cieľom je zastaviť ničenie Ruska a jeho susedov, zastaviť činnosť bandy kremeľských podnikateľov, ktorí vysávajú bohatstvo našich ľudí a teraz páchajú zločiny v krajine i mimo nej.

Úradníkov vlády Ruskej federácie a regionálnych správ vyhlasujeme za komplicov uzurpátora – tých, ktorí neodstúpia, zničíme.

Podnikateľov, ktorí profitujú z korupcie a komunikácie s úradníkmi, vyhlasujeme za zradcov vlasti a komplicov uzurpátora. Vyhlasujeme, že majetok tých, ktorí nebudú robiť pokánie a nebudú hovoriť proti tejto vláde a jej vojne, zničíme.

Príslušníkov bezpečnostných zložiek vyhlasujeme za spolupracovníkov uzurpátora. Tých, ktorí nezložia zbrane a neodložia náramenníky, zničíme.

Vyhlasujeme, že vojenské náklady a náklady tých, ktorí z vojny profitujú a finančne jej pomáhajú, sú legitímnym cieľom, ktorý zničíme.

Pamätáme si bombardovanie domov v Rusku, ktoré vynieslo Putina k moci. Vieme, že režim nezastaví ani tie najodpornejšie zločiny. A my vyhlasujeme: budeme konať len proti tváram tejto vlády. Nebudeme útočiť na civilné ciele a civilistov, a ak Putinovi silovikovia robia takéto provokácie a pripisujú nám obete – neverte im!

Vyzývame vojakov ruskej armády, aby prestali strieľať na našich bratov z iných krajín – Gruzínska, Sýrie a ďalších.

Vyzývame všetkých Rusov, aby sa pridali do našich radov a vyvesili bielu, modrú a bielu vlajku nového Ruska namiesto trikolóry, ktorú zneuctila Putinova vláda.

Vyzývame tých, ktorí sú pripravení bojovať, aby nasledovali náš príklad a zvrhli tento neľudský, pokrytecký a protiľudský režim!

Považujeme za neprijateľné, že Rusi začali byť vo svete stigmatizovaní kvôli vojnovým zločinom spáchaným tými, ktorí nemajú ani národnosť, ani vlasť a milujú len peniaze a moc.

Svet nie je nepriateľom Ruska a Rusko nie je nepriateľom ľudstva a my to dokážeme svojimi činmi.

Poskytneme ochranu každému, kto nasleduje naše volanie.

Všetci tí, ktorí budú nasledovať náš program až do okamihu zmeny režimu, budú oslobodení od zodpovednosti stanovenej zákonmi uzurpátora.

Po našom víťazstve okamžite oslobodíme všetkých, ktorých Putinov režim nezákonne odsúdil.

Dáme slobodu všetkým ľuďom žijúcim v Rusku a vybudujeme novú spoločnosť – spoločnosť bez oligarchov, bez korupcie, bez svojvoľných úradníkov, bez ponižujúcej chudoby.

Spoločnosť, v ktorej bude každý odmenený za svoju prácu. Spoločnosť bez vojen a násilia.

Spoločnosť, v ktorej bude moc patriť ľuďom, kde si občania budú sami vyberať svojich vodcov a organizovať život vo svojich mestách a dedinách.

Spoločnosť, v ktorej vládcovia neobetujú ľudské životy pre svoju vlastnú veľkosť, ale zameriavajú sa na vzdelanie, medicínu a vedecký pokrok.

Spoločnosť, v ktorej bude každý hrdý na to, že sa narodil na území Ruska, a bude chcieť v nej žiť!

Nech žije slobodné Rusko!

Nech ste kdekoľvek, bojujte ako my, bojujte s nami, bojujte lepšie ako my!

Vyčistime našu krajinu od špiny! Víťazstvo bude naše!

Zdroj: RozhlasZNTelegram

0Shares
Správy Svet