Zabehajte si večernou Nitrou „online“

Zabehajte si večernou Nitrou „online“

Mesto pod Zoborom, Nitra, si pre svojich obyvateľov, ale aj návštevníkov pripravilo v rámci Študentských dní nitrianskych univerzít „Večerný beh Nitrou“. Organizuje ho Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre v spolupráci s mestom Nitra. No tento ročník bude špecifický. Dôvodom je aktuálny pandemický vývoj a tak súťaž bude prebiehať online. Štartovné je zdarma.

Do behu sa môžu aktívne zapojiť muži aj ženy bez rozdielu veku. Úlohou účastníkov je počas daného týždňa zabehnúť organizátorom určenú vzdialenosť na ľubovoľnej trati, akú si zvolí, avšak prevýšenie nemôže byť nižšie ako nula, teda rozsah klesania na zvolenom úseku nesmie prevyšovať rozsah stúpania.
Prvý termín je od 8. do 14.11.2021 a behá sa na 2 km ženy a 3 km muži. Druhý termín je určený od 15. do 21.11. 2021, kedy ženy musia zabehnúť 6 km a 10 km je učených pre mužov.

Po registrácii si samotný pretekár zvolí vlastnú trasu behu na vzdialenosť, ktorá je určená pre danú kategóriu a termín. Čas, ako aj vzdialenosť si odsleduje pretekár sám prostredníctvom bežeckých hodiniek, alebo aplikácie v mobilnom telefóne. Dôležité je ale, aby aplikácia alebo záznam z hodiniek bol schopný vygenerovať GPX súbor, ktorý následne nahrá do interného mestského elektronického systému.

Výsledný čas pretekára sa bude brať do úvahy celkový čas od začatia behu až po jeho skončenie, vrátane prestávok, ktoré počas behu pretekár urobí. „Taktiež tam bude odkaz, kde budete môcť nahrať váš výkon. Výsledky budú zverejnené priebežne v tomto systéme. Súbory si budete môcť pozrieť prostredníctvom voľne dostupných aplikácií,“ povedal nám zdroj z MsÚ v Nitre.

Na jednotlivé týždne je potrebné sa registrovať prostredníctvom formulára v systéme https://www.kril.sk/registracia, na základe ktorého účastníkovi behu bude pridelené štartové číslo. Štartové číslo si môže vytlačiť a bežať s ním.

(il.foto: sidas.com)

0Shares
Slovensko Šport Správy z domova Zdravie