Real Madrid upravil konanie koncertov na Štadióne Santiaga Bernabéua, vypočul sťažnostiach obyvateľov z okolia

Real Madrid upravil konanie koncertov na Štadióne Santiaga Bernabéua, vypočul sťažnostiach obyvateľov z okolia

14.9.2024 (SITA.sk) – Vedenie španielskeho futbalového veľkoklubu Real Madrid dočasne pozastavilo prenájom svojho štadióna na organizáciu hudobných koncertov. Estadio Santiago Bernabéu prešiel v ostatných rokoch nákladnou rekonštrukciou a vedenie „bieleho baletu“ sa financie snažilo získať aj tým, že na ňom umožnilo konanie rôznych koncertov. To sa však nepozdávalo obyvateľom okolitých budov, keďže čelili neúmernému hluku.

Madridčania pred víkendom informovali, že na november naplánované koncerty miestnej populárnej hudby odložili na december a juhokórejskú hudobnú šou, ktorá sa mala konať 12. októbra, úplne zrušili.

Spomenutí madridskí obyvatelia domov v okolí proti hlučným akciám zorganizovali protestné akcie a obrátili sa aj na úrady. Futbalový klub prostredníctvom tlačového vyhlásenia teraz informoval, že „rozhodnutie je súčasťou skupiny opatrení, ktoré prijal, aby zabezpečil, že počas koncertov budú prísne dodržiavané nariadenia mesta.“

V minulosti bola kapacita uvedenej arény aj 125-tisíc divákov, po najnovšej rekonštrukcii je cez 80-tisíc miest na sedenie počas futbalových zápasov. Na hudobné koncerty je maximálna kapacita približne o štvrtinu nižšia.

Zdroj: SITA.sk – Real Madrid upravil konanie koncertov na Štadióne Santiaga Bernabéua, vypočul sťažnostiach obyvateľov z okolia © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Futbal