Keď Slováci držia spolu, dokážu poraziť aj toho najväčšieho nepriateľa, uvidel Šutaj Eštok. SNP je podľa ministra ukážkou našej svetlej histórie (video)

Keď Slováci držia spolu, dokážu poraziť aj toho najväčšieho nepriateľa, uvidel Šutaj Eštok. SNP je podľa ministra ukážkou našej svetlej histórie (video)

29.8.2024 (SITA.sk) – Keď Slováci držia spolu, dokážu poraziť aj toho najväčšieho nepriateľa. Uviedol to minister vnútra a predseda strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok, ktorý si vo štvrtok pripomína Slovenské národné povstanie (SNP) na oslavách v Banskej Bystrici.

„SNP je ukážkou našej svetlej histórie, na ktorú sme my, sociálni demokrati v Hlase, právom hrdí,“ uviedol minister.

Ako Šutaj Eštok pripomenul, od SNP uplynulo 80 rokov a Slováci sa v ňom vymedzili voči fašizmu, dokázali sa spojiť a vyslať jasný signál o tom, kam slovenský národ patrí.

„Aj vďaka SNP sme sa stali rešpektovanou krajinou v očiach našich partnerov, svet sa na nás pozeral s úctou. Hoci mali vtedajší komunisti a demokrati rozdielne názory, dokázali ťahať za jeden povraz a spoločne porazili nepriateľa,“ povedal minister vnútra so želaním, aby 80. výročie SNP bolo rovnakou príležitosťou spojiť sa v zásadných veciach, a aj napriek politickým preferenciám vidieť na prvom mieste Slovensko.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Naše miesto je v Európe, po boku našich priateľov a partnerov. Robiť Európu lepšou a životaschopnejšou by malo byť naším spoločným cieľom. Aj napriek politickým rozdielom a tvrdým súbojom doma, vonku by sme mali pôsobiť jednotne a spoločne, doplnil šéf rezortu vnútra a dodal, že Slovensko by malo byť suverénnou a hrdou krajinou, akou aj vďaka SNP môže byť. Práve preto oslavujeme SNP, oslavujeme hrdinov, ktorí položili svoje životy za našu budúcnosť,“ uzavrel Šutaj Eštok.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Oslavy 80. výročia Slovenského národného povstania (SNP) v Banskej Bystrici (fotografie)

Viac k témam: 80. výročie SNP, Minister vnútra SR, Oslavy SNP
Zdroj: SITA.sk – Keď Slováci držia spolu, dokážu poraziť aj toho najväčšieho nepriateľa, uvidel Šutaj Eštok. SNP je podľa ministra ukážkou našej svetlej histórie (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko