Pellegrini navštívil záplavami postihnuté lokality. Poďakoval sa záchranárom, policajtom i civilným zložkám za ich nasadenie (video)

Pellegrini navštívil záplavami postihnuté lokality. Poďakoval sa záchranárom, policajtom i civilným zložkám za ich nasadenie (video)

15.9.2024 (SITA.sk) – Prezident SR Peter Pellegrini v nedeľu navštívil záplavami postihnuté miesta v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. Osobne sa poďakoval príslušníkom záchranných zložiek, ktoré už dlhé hodiny zvádzajú boj s vodným živlom. O jeho návšteve lokalít postihnutých záplavami informovala Kancelária prezidenta SR.

Chcem sa poďakovať všetkým hasičom, príslušníkom Ozbrojených síl SR, záchranárom, policajtom i civilným zložkám za ich nasadenie v boji so záplavami. Za ich prácu im patrí naša spoločná úcta a rešpekt,“ uviedol Pellegrini a zdôraznil, že na prvom mieste v zápase s prírodnými živlami musia byť vždy životy a zdravie ohrozených ľudí.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Úplne však chápem pohnutie všetkých, ktorým sa pred očami ponára do vody ich domov a záhrada, a oni sa pozerajú na skazu, ktorá ničí roky ich práce a energie. V takýchto prípadoch musí okrem obcí a miest podať pomocnú ruku štát a ja som veľmi rád, že ju aktívne podáva,“ dodal prezident.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Dážď a povodne na Slovensku (fotografie)

Viac k témam: Poďakovanie, Povodne, Prezident Slovenskej republiky, Záchranári
Zdroj: SITA.sk – Pellegrini navštívil záplavami postihnuté lokality. Poďakoval sa záchranárom, policajtom i civilným zložkám za ich nasadenie (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko