Popadané stromy aj voda na cestách. Hasiči v Trnavskom kraji mali aj v noci plné ruky práce

Popadané stromy aj voda na cestách. Hasiči v Trnavskom kraji mali aj v noci plné ruky práce

14.9.2024 (SITA.sk) – Príslušníci Hasičského a záchranného zboru a členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí v Trnavskom kraji zasahovali v noci z piatka na sobotu v súvislosti s poveternostnou situáciou celkom 14-krát. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Lena Košťálová, odstraňovali popadané stromy z cestných komunikácií, naklonené stromy, ktoré ohrozovali premávku, a odčerpávali vodu.

Celkovo zasahovalo od 18:00 v piatok do 6:00 v sobotu päť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru, 40 členov dobrovoľných hasičských zborov miest a obcí a bolo nasadených 11 ks hasičskej techniky. Išlo o výrazne nižší počet výjazdov hasičov ako v piatok počas dňa. V piatok 13. septembra od 6:00 do 18:00 zasahovali profesionálni aj dobrovoľní hasiči v Trnavskom kraji až 89 – krát.

Viac k témam: Dobrovoľní hasiči, Extrémne počasie, Hasiči, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave, nepriaznivé počasie, Počasie
Zdroj: SITA.sk – Popadané stromy aj voda na cestách. Hasiči v Trnavskom kraji mali aj v noci plné ruky práce © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko