Michal Kaščák považuje rozhodnutie ukončiť festival Pohoda za jediné správne (foto)

Michal Kaščák považuje rozhodnutie ukončiť festival Pohoda za jediné správne (foto)

13.7.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 13. apríla 17:10

Na festivale Pohoda po páde stanu ošetrili 29 pacientov, ich stav si vyžadoval nemocničnú starostlivosť. Na sobotňajšej tlačovej besede po predčasnom ukončení festivalu to uviedol šéflekár festivalu Jaroslav Vidan. Pokračoval s tým, že išlo o jednoduché zákroky.

Silná vlna solidarity

Štyria boli transportovaní do nemocnice v Považskej Bystrici a 25 do trenčianskej nemocnice s poliklinikou.

„Dvadsaťosem zranení bolo ľahkého rázu, neišlo o ohrozenie vitálnych funkcií ani žiadne ťažké poranenia organizmu. Jedno zranenie bolo klasifikované ako stredne ťažké, išlo o zlomeninu bedrového kĺbu,“ priblížil. Išlo prevažne o tržné rany, udretie či kontúzie končatín.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Festival Pohoda zasiahla silná búrka, vietor bral stany (fotografie)

Následky, vzhľadom na to, čo sa udialo, nie sú až také hrozivé. Skonštatoval organizátor festivalu Michal Kaščák a zároveň dodal, že mu je ľúto každého jedného zranenia. Zároveň ocenil prístup návštevníkov a zažil aj silnú vlnu spolupráce, spolupatričnosti a solidarity.

Jediné správne rozhodnutie

Kaščák tvrdí, že po silnej búrke sa rozhodli festival najskôr prerušiť, no keď si bližšie pozreli areál, nakoniec sa ho rozhodli predčasne ukončiť. „Neboli by sme schopní garantovať neporušenosť stavieb a garantovať úplné bezpečie pre ľudí. Toto rozhodnutie považujem za jediné správne,“ povedal.

Súčasne informoval, že v sobotu večer príde na Slovensko aj riaditeľ spoločnosti, ktorý stan postavila.Bude k dispozícii aj zložkám, ktoré ho budú chcieť vypočuť, i médiám.

„Spoločnosť Kayam, ktorú sme si vybrali práve po nešťastí v roku 2009, funguje od roku 1985, a toto je podľa ich informácií prvá udalosť takéhoto rozsahu, ktorá sa na ich zariadeniach stala. Spoločnosť spolupracuje s festivalmi, ako Glastonbury a Roskilde,“ povedal.

Zároveň dodal, že fatálnejším následkom sa podarilo zabrániť práve preto, že si vybrali spomínanú spoločnosť.

Viac k témam: Festival Pohoda
Zdroj: SITA.sk – Michal Kaščák považuje rozhodnutie ukončiť festival Pohoda za jediné správne (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet