Pellegrini odcestoval na samit NATO do Washingtonu. Okrem rokovaní má v pláne aj viaceré stretnutia (foto)

Pellegrini odcestoval na samit NATO do Washingtonu. Okrem rokovaní má v pláne aj viaceré stretnutia (foto)

9.7.2024 (SITA.sk) –
aktualizované, 8. júla, 13:09

Prezident SR Peter Pellegrini v pondelok dopoludnia odcestoval do Washingtonu, kde sa počas tohto týždňa zúčastní na samite NATO. Ako ďalej informovala Kancelária prezidenta SR, spolu s Pellegrinim sa na samite zúčastní aj podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár.

„Prezidenta okrem rokovaní na samite čakajú aj viaceré stretnutia s politickými lídrami vrátane stretnutia s krajanskou komunitou,“ uviedla prezidentská kancelária.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Minister zahraničných vecí Juraj Blanár (Smer-SD) sa spolu s prezidentom zúčastní na samite 10. a 11. júla a tiež ďalšieho pracovného programu. Súčasne ho čakajú aj bilaterálne rokovania s rezortnými partnermi z Poľska a Fínska.

Ako informoval rezort diplomacie, spojenci vo Washingtone absolvujú tri hlavné zasadnutia na úrovni hláv štátov a vlád. Prvé z rokovaní bude v stredu 10. júla a jeho témou bude najmä posilňovanie kolektívnej obrany.

Vo štvrtok 11. júla bude pracovný program vo Washingtone pokračovať rokovaním za účasti predstaviteľov Austrálie, Nového Zélandu, Japonska, Južnej Kórey a Európskej únie a samit uzavrie zasadnutie Rady NATO-Ukrajina,“ spresnil rezort diplomacie.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Prezident Pellegrini pricestoval na samit NATO do Washingtonu (fotografie)

Viac k témam: Minister obrany SR, Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Prezident SR, Samit NATO
Zdroj: SITA.sk – Pellegrini odcestoval na samit NATO do Washingtonu. Okrem rokovaní má v pláne aj viaceré stretnutia (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko