Semifinále a finále C1 žien: Zuzana Paňková zabojuje o olympijskú medailu (online)

Semifinále a finále C1 žien: Zuzana Paňková zabojuje o olympijskú medailu (online)

31.7.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 31. júla 2024, 16:54

Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Zuzana Paňková postúpila na OH 2024 v Paríži do finále disciplíny C1. Devätnásťročná Košičanka sa v semifinále nevyhla zaváhaniu hneď na druhej bránke, ale ani dve trestné sekundy ju neobrali o premiérovú finálovú účasť v dvanástke najlepších na olympijských hrách.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024

Dosiahla výsledný čas 115,59 s a za najrýchlejšou semifinalistkou Češkou Gabrielou Satkovou zaostala o 10,04 s. Druhá skončila víťazka K1 Jessica Foxová z Austrálie a tretia dopádlovala Monica Doriová Vilarrublová z Andorry. O medaily bude debutantka pod piatimi kruhmi bojovať v stredu po 17.25 h. Na trať sa vydá ako štvrtá v poradí.

„Na bránke, kde urobila chybu, si urobila trochu vyšší výjazd, nebolo to ideálne. Bola to malá chybička, nič také, čo nevieme odstrániť. Zanalyzujeme si to. Vo finále chceme trochu zmeniť frekvenciu pádlovania, aby Zuzka mala presnejšie zábery pádlom,“ uviedol tréner Peter Murcko pre STVR.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Zuzana Paňková na letnej olympiáde v Paríži (fotografie)

„Zuzka sa teraz musí dobre vyjazdiť, vyplaviť laktát a urobiť si analýzu semifinálovej jazdy. Zrejme si pôjde aj napozerať trať a potom sa psychicky pripraviť na finálovú jazdu. Teším sa na finále, Češka Satková aj Austrálčanka Foxová v semifinále ukázali veľký medailový potenciál,“ povedal v štúdiu STVR bývalý skvelý kanoista Alexander Slafkovský.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Matej Beňuš získal bronzovú medailu na letnej olympiáde v Paríži (fotografie)

 Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, Paríž
Zdroj: SITA.sk – Semifinále a finále C1 žien: Zuzana Paňková zabojuje o olympijskú medailu (online) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet