Rusi pri útoku na Charkov zranili najmenej 12 civilistov, počas noci vypustili 80 dronov

Rusi pri útoku na Charkov zranili najmenej 12 civilistov, počas noci vypustili 80 dronov

22.9.2024 (SITA.sk) – Ruské sily spustili v sobotu večer riadený letecký bombový útok na mesto Charkov a zaútočili na bytový dom, pričom zranili najmenej 12 civilistov. Informovali o tom na Telegrame gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synjehubov a starosta Charkova Ihor Terechov.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ruské útoky tradične pokračovali aj počas noci. Ukrajinské jednotky protivzdušnej obrany podľa ukrajinského letectva zneškodnili v 71 ruských bezpilotných lietadiel Šáhid, ktoré označili ako „potulujúcu sa ruskú muníciu“. Šesť ďalších dronov zmizlo z radaru, pravdepodobne vďaka aktivite elektronického boja.

Ukrajinská armáda oznámila, že Rusi odpálili dve rakety vzduch-zem Ch-59/69 zo vzdušného priestoru okupovanej časti Luhanskej oblasti a vypustili 80 dronov typu Shahed z ruských miest Jejsk a Kursk.

Ukrajinské jednotky protivzdušnej obrany boli v akcii v Chmeľnyckej, Vinnyckej, Čerkaskej, Kirovohradskej, Žytomyrskej, Kyjevskej, Sumskej, Poltavskej, Chersonskej a Mykolajivskej oblasti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2024 (fotografie)

Viac k témam: ruské útoky, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská armáda, vojna na Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Rusi pri útoku na Charkov zranili najmenej 12 civilistov, počas noci vypustili 80 dronov © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet