Putina, ako ste ho nikdy predtým nevideli

Putina, ako ste ho nikdy predtým nevideli

Posledných 23 rokov zastával jednu z najvyšších funkcií v krajine – premiéra a prezidenta – s malou opozíciou voči jeho vláde.

Veci sa môžu zmeniť v budúcom roku, keď Rusko smeruje k prezidentským voľbám v roku 2024 po tom, čo Express.co.uk bolo povedané, že Federálna bezpečnostná služba (FSB) už hľadá potenciálnych lídrov.

Ale muž, ktorého vzhľad zostal v posledných dvoch desaťročiach do značnej miery nezmenený, zostáva pri kormidle.

Svet si tak zvykol na obraz Putina, že niektorých môže šokovať, keď uvidia odhalené fotografie vodcu v jeho mladosti a ako začínajúceho agenta KGB.

Jeden obrázok z júla 1958 ukazuje päťročného Putina sediaceho na kolenách svojej matky Marie Ivanovny Šelomovovej.

Aj keď nie je jasné, kde bola fotografia urobená, Putin sa narodil a vyrastal v Leningrade – dnešnom Petrohrade – a bol najmladším z troch detí Marie a Vladimíra Spiridonovičových Putinovcov.

Obaja jeho starší bratia zomreli skôr, ako sa narodil, Albert zomrel v detstve v 30. rokoch, zatiaľ čo Viktor zomrel na záškrt a hlad počas obliehania Leningradu nacistickým Nemeckom.

Jeho starý otec bol osobným kuchárom Vladimíra Lenina a Josifa Stalina, dvoch mužov, ktorí transformovali Rusko za komunizmu.

V roku 1960 sa Putin zapísal do školy a vo veku 12 rokov začal cvičiť sambo a džudo, dve bojové umenia, ktoré ho bavili po celý život.

V roku 1975 sa prihlásil do práce pre KGB, neskôr fušoval do kontrarozviedky a potom bol presunutý na post monitorujúci cudzincov a konzulárnych úradníkov v Petrohrade.

Vladimír Putin a jeho matka Maria Ivanovna Šelomova

Päťročný Putin a jeho matka Maria Ivanovna Šelomovová, pravdepodobne v Petrohrade (Obrázok: kremlin.ru)

Ďalšia objavená fotografia, tentoraz z jeho pôsobenia v KGB, bola urobená asi päť rokov po jeho vstupe. Zobrazuje 28-ročného Putina s plnou hlavou blond prečesaných vlasov.

Päť rokov po zhotovení fotografie mal byť Putin poslaný slúžiť do Drážďan vo východnom Nemecku, kde používal tajnú identitu ako prekladateľ na zhromažďovanie spravodajských informácií pre Soviety.

Boris Reitschuster, Putinov nemecký životopisec, v roku 2015 pre BBC povedal, že Putin „si (Drážďany) veľmi užíval, tento malý raj pre neho“.

0Shares
Šokujúce