Otras v poľskej bani Rydułtowy zranil najmenej 15 baníkov, desiatky uviazli pod zemou (foto)

Otras v poľskej bani Rydułtowy zranil najmenej 15 baníkov, desiatky uviazli pod zemou (foto)

11.7.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 11. júla 2024, 15:20

Najmenej 15 baníkov utrpelo zranenia, dvaja sú nezvestní a dve desiatky ďalších sú ešte pod zemou po otrase v poľskej uhoľnej bani Rydułtowy.

Hovorkyňa banskej skupiny PGG Aleksandra Wysocka-Siembiga vysvetlila, že incident sa stal o 8:16. „Niektorých z týchto ľudí vynášajú na povrch, niektorých už vyniesli a k niektorým sa záchranári ešte nedostali,“ povedala. Neskôr informovala, že s dvoma baníkmi nevedia nadviazať kontakt.

V čase otrasu bolo podľa predstaviteľov v oblasti 68 baníkov. Na povrch vyviedli už 41 baníkov, z toho spomenutých 15 hospitalizovali. Podľa hovorcu záchrannej služby v Katoviciach Łukasza Pacha sú hospitalizovaní v stabilizovanom stave.

Oby wszystko dobrze się skończyło.#Rydułtowy pic.twitter.com/nWhC1AtogJ— Majkel (@MajkelKSG) July 11, 2024

Na záchrannej operácii sa podieľajú leteckí záchranári a desať tímov.

Príčina otrasu, ktorý nastal v hĺbke zhruba 1 200 metrov, ani jeho dôsledky nie sú bezprostredne známe. Európske stredomorské seizmologické centrum v tom čase zaznamenalo v oblasti otras s magnitúdom 3,1.

Viac k témam: Bane, banský otras, Nehoda, nehoda v bani, Rydułtowy, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Otras v poľskej bani Rydułtowy zranil najmenej 15 baníkov, desiatky uviazli pod zemou (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Futbal