Jose Mourinho už nie je bez práce, portugalský tréner povedie turecký tím Fenerbahce Istanbul

Jose Mourinho už nie je bez práce, portugalský tréner povedie turecký tím Fenerbahce Istanbul

2.6.2024 (SITA.sk) – Niekdajší tréner Realu Madrid či Interu Miláno José Mourinho získal angažmán v tureckom futbalovom klube Fenerbahce Istanbul. Predstavitelia klubu od Bosporu sa chystajú oficiálne predstaviť 61-ročného portugalského odborníka v nedeľu večer.

Mourinho bol v ostatných mesiacoch bez práce po tom, ako v januári ukončil pôsobenie v talianskom klube AS Rím.

Bez titulu po jedinej prehre

Rodák zo Setúbalu nepôsobil mimo elitnej päťky európskych líg od roku 2004, keď po úspešnej anabáze v FC Porto odišiel do anglického klubu FC Chelsea. Odvtedy trénoval okrem spomenutých tímov aj v Manchestri United či Tottenhame Hotspur.

Fenerbahce Istanbul skončil v tejto sezóne tureckej Süper Lig na 2. mieste napriek tomu, že získal až 99 bodov a zaznamenal iba jednu prehru. Ešte dominantnejší bol totiž jeho odveký rival Galatasaray, ktorý v uplynulom ročníku získal 102 bodov.

Stretne bývalých zverencov

Mourinho sa v istanbulskom klube z ázijskej časti mesta stretne s viacerými bývalými zverencami. Žltomodrý dres totiž nosia Edin Ďžeko či Fred, s ktorými spolupracoval v AS Rím, resp. v Manchestri United.

Súčasťou kádra sú aj hviezdy ako Michy Batshuayi, Dušan Tadič či Dominik Livakovič.

Viac k témam: Süper Lig
Zdroj: SITA.sk – Jose Mourinho už nie je bez práce, portugalský tréner povedie turecký tím Fenerbahce Istanbul © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Futbal