Barteková a Hocková majú za sebou prvý deň kvalifikácie, v priebežnom poradí im patrí šiesta a dvanásta priečka

Barteková a Hocková majú za sebou prvý deň kvalifikácie, v priebežnom poradí im patrí šiesta a dvanásta priečka

3.8.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 3. augusta 18:42

Slovenské strelkyne Danka Barteková a Vanesa Hocková majú za sebou prvý deň kvalifikácie skeetu na OH 2024 v Paríži a v priebežnom poradí im patria šiesta a dvanásta priečka s výsledkom 72, resp. 71 terčov. Obe si tak udržali šancu postúpiť do šesťčlenného finále.

Kvalifikácia skeetarok vyvrcholí v nedeľu od 9.30 h záverečnými dvoma položkami po 25 terčov. Skúsená 39-ročná Barteková aj na OH v Paríži kombinuje povinnosti členky Medzinárodného olympijského výboru s tými športovými na strelnici v Chateauroux Shooting Centre.

V tretej sérii chybila dvakrát

V prvý deň kvalifikácie skeetu sa bronzová medailistka z OH 2012 v Londýne prezentovala konzistentným výkonom, keď v každej z troch položiek netrafila iba jeden terč, zhodou okolností vždy ten s poradovým číslom 23. Znamená to, že s výsledkom 72 terčov sa zaradila na šieste miesto.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024

Ak by si ho v nedeľu udržala, postúpi do finále. O 15 rokov mladšia Hocková mala po prvých dvoch položkách na konte rovnako ako Barteková po jednom nepresnom výstrele, ale v tretej sérii chybila dvakrát a to dokonca dvakrát po sebe na terčoch 23 a 24.

Nebyť týchto zaváhaní, bola by v elitnej šestke po prvej časti kvalifikácie. Aktuálne jej patrí 12. pozícia.

„Mám veľkú radosť, že mám za sebou tri konzistentné položky. Neplánovala som však, že miniem ten istý terč. Mám solídny základ, ale mala som tiež šťastie aj ustála veľa kríz. Hluk je tu väčší ako býva zvykom. Sú to však olympijské hry a tam je to vždy iné – náročnejšie,“ povedala Barteková pre STVR.

Nikto nepredviedol bezchybný nástel

K nešťastnému terču č. 23, ktorý ani raz nezostrelila, dodala: „Mám za sebou tréning v náročnom prostredí, ale tento terč neviem očami nájsť. Zbadám ho vždy až na konci. Musím sa nad to povzniesť a zamyslieť sa, ako k tomu pristúpiť inak.“

Ani jedna z 29 účastníčok kvalifikácie nepredviedla bezchybný nástrel, teda 75 trafených terčov.

Po jednej chybe urobili Nemka Nele Wissmerová a Britka Amber Jo Rutterová, ktoré dosiahli výsledok 74 terčov. Tretia priečka patrí Američanke Austen Jewell Smithovej so 73 terčmi.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, Streľba
Zdroj: SITA.sk – Barteková a Hocková majú za sebou prvý deň kvalifikácie, v priebežnom poradí im patrí šiesta a dvanásta priečka © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Ostatné športy