Levické hradné slávnosti budú

Levické hradné slávnosti budú

Nielen medzi Levičanmi, ale aj širokou verejnosťou mimoriadne populárne Levické hradné slávnosti sa pre covid minulý rok nemohli konať. Tento rok sa vedenie mesta Levice a Mestského kultúrneho strediska rozhodlo pokračovať v ich usporiadaní a v sobotu 12.6. Levický hrad a areál hradného nádvoria opäť ožije Levickými hradnými slávnosťami.

V hlavnom programe návštevníci niekoľkokrát denne uvidia historický program v podaní Spoločnosti veselých šermiarov Cassanova z Banskej Bystrice, ktorý je zameraný na obdobie ranného stredoveku – Nástup Veľkomoravských kniežat. Organizátor nezabudol ani na najmenších návštevníkov, pre ktorých si Roman Mihálka a Peťo Szutyányi pripravili rozprávku o Silákovi Maxovi. Vo večerných hodinách sa v priestoroch hradného amfiteátra návštevníci môžu tešiť na koncert speváčky Janais. Počas celého dňa si môžu zakúpiť rôzne remeselnícke výrobky, vypočuť si hru na handpane, pričom podujatie vyvrcholí ohňovou show a ohňostrojom.

Novinkou, ktorú si vyžaduje momentálna pandemická situácia je, že MsKS Levice je povinné uchovávať telefonický a emailový kontakt návštevníkov podujatia po dobu dvoch týždňov od ukončenia podujatia za účelom dohľadania kontaktov v prípade vzniku ohniska nákazy a poskytnúť ich RUVZ. Preto na návštevníkov podujatia je, aby pri vstupe vyplnili kontaktný formulár. Vstup na podujatie je možný pri dodržaní aktuálnych protiepidemických opatrení.

(il.foto: www.mskslevice.sk)

0Shares
Kultúra Slovensko Správy z domova