Ako prebieha vyšetrovanie atentátu na Fica? Vykonali už 111 výsluchov svedkov aj štyri prehliadky tela

Ako prebieha vyšetrovanie atentátu na Fica? Vykonali už 111 výsluchov svedkov aj štyri prehliadky tela

13.9.2024 (SITA.sk) – V doterajšom priebehu trestného konania vo veci atentátu na premiéra Roberta Fica boli zo strany orgánov činných v trestnom konaní vykonané viaceré procesné úkony vrátane jedného výsluchu zadržaného, dvoch výsluchov obvineného, dvoch výsluchov poškodených, 111 výsluchov svedkov a jedného výsluchu znalca.

Znalca pribrali osemkrát

Na sociálnej sieti o tom informoval generálny prokurátor Maroš Žilinka. Tiež sa podľa neho uskutočnila obhliadka miesta činu, jedna prehliadka iných priestorov, dve domové prehliadky, 24 zaisťovacích úkonov, jedno zadržanie a otvorenie zásielky, štyri prehliadky tela a 31 úkonov k previerkam podaní od občanov.

Generálny prokurátor tiež spomenul osem pribratí znalca, 18 znaleckých posudkov a odborných vyjadrení, štyri žiadosti o doplnenie znaleckých posudkov, 10 návrhov na príkaz na oznámenie údajov o telekomunikačnej prevádzke, šesť žiadostí o urýchlené uchovanie počítačových údajov, päť žiadostí o právnu pomoc do USA, Českej republiky a Švédska, 54 žiadostí o bankové údaje, dve žiadosti o vyčíslenie škody a 33 žiadostí o poskytnutie súčinnosti.

Vyšetrovanie prebieha plynule

Vykonali sa tiež dve žiadosti o ustanovenie obhajcu, jeden návrh na vzatie do väzby, jeden návrh na zmenu dôvodov väzby, dva návrhy na vykonanie domovej prehliadky, dva príkazy na vydanie zásielok a jedno pribratie prekladateľa.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Vyšetrovanie vražedného útoku na predsedu vlády Roberta Fica prebieha plynule a orgány činné v trestnom konaní aktívne vykonávajú všetky procesné úkony nevyhnutné k náležitému zisteniu skutkového stavu veci a dosiahnutiu účelu trestného konania,“ zdôraznil Žilinka.

Doplnil, že súčasťou vyšetrovania je aj komplexná a rozsiahla analýza a vyhodnocovanie zadovážených dôkazov a informácií.

Premiéra Roberta Fica (Smer-SD) postrelil 15. mája v Handlovej atentátnik Juraj Cintula. Zaútočil pred domom kultúry, kde zasadala vláda. Stalo sa to v čase, keď premiér išiel medzi ľudí. Cintulu obvinila Národná kriminálna agentúra na druhý deň po streľbe z pokusu o úkladnú vraždu, čoho sa mal dopustiť na chránenej osobe. Neskôr skutok prekvalifikovali na teroristický útok.

Viac k témam: Generálny prokurátor SR, Premiér Slovenskej republiky, Prokuratúra, Streľba na premiéra Roberta Fica v Handlovej
Zdroj: SITA.sk – Ako prebieha vyšetrovanie atentátu na Fica? Vykonali už 111 výsluchov svedkov aj štyri prehliadky tela © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko