Colný úrad Prešov zlikvidoval napodobeniny odevov, obuvi či hračiek. V spaľovni skončil tovar v hodnote viac ako 13-tisíc eur

Colný úrad Prešov zlikvidoval napodobeniny odevov, obuvi či hračiek. V spaľovni skončil tovar v hodnote viac ako 13-tisíc eur

3.6.2024 (SITA.sk) – Takmer 1 700 kusov rôzneho tovaru, ktorý prepadol štátu, zlikvidoval v máji Colný úrad Prešov. Tovar v hodnote viac ako 13-tisíc eur ničil v spaľovni odpadov v Košiciach a čističke odpadových vôd v Petrovanoch.

Ako informovala hovorkyňa Colného úradu Prešov Katarína Bebčkáková, colný úrad likvidoval v košickej spaľovni odevy, obuv, hračky a parfumy. Išlo o napodobeniny známych značiek ako Victoria´s Secret, Chanel, Nike, Adidas, Supreme, Pokémon. Celkovo zlikvidoval 1 655 kusov.

„Tento tovar príslušníci finančnej správy zaistili a v súvislosti s podozrením porušovania práv duševného vlastníctva sa obrátili na majiteľov ochranných známok, ktorí súhlasili s jeho zničením. Zaistený tovar bol zlikvidovaný spálením v spaľovni odpadov,“ uviedla Bebčáková. Celková hodnota likvidovaného tovaru bola podľa nej takmer 13-tisíc eur.

Ďalším likvidovaným tovarom boli cigarety, tabak do vodných fajok a liehoviny v celkovej hodnote takmer 520 eur. „Zabezpečenie takéhoto tovaru súviselo s nepreukázaním pôvodu a spôsobu jeho nadobudnutia, ako aj s neoznačením kontrolnou známkou podľa zákona. Ničené boli aj elektronické cigarety v počte 10 kusov,“ dodala hovorkyňa. Dodala, že fyzická likvidácia tabakových výrobkov bola uskutočnená spálením v spaľovni odpadov. Liehoviny colný úrad zničil vyliatím do čističky odpadových vôd.

Viac k témam: hovorkyňa Colného úradu Prešov
Zdroj: SITA.sk – Colný úrad Prešov zlikvidoval napodobeniny odevov, obuvi či hračiek. V spaľovni skončil tovar v hodnote viac ako 13-tisíc eur © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko