Koalícia má čo skrývať, podľa Hargaša sabotuje ďalší kontrolný výbor parlamentu (video)

Koalícia má čo skrývať, podľa Hargaša sabotuje ďalší kontrolný výbor parlamentu (video)

9.9.2024 (SITA.sk) – Koalícia sabotuje ďalší kontrolný výbor parlamentu. Upozornil na to poslanec a člen Osobitného kontrolného výboru Národnej rady SR na kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) Ján Hargaš.

Zdá sa, že táto koalícia má čo skrývať,“ vyhlásil poslanec a spresnil, že v pondelok na zasadnutí výboru na kontrolu NBÚ navrhol doplnenie programu o tri aktuálne bezpečnostné témy. Koaliční poslanci toto doplnenie však nepodporili a opozícia tak nemohla na tieto témy klásť otázky.

Chceli sme sa pýtať na bombové útoky na školy, na informácie o tom, že Slovenská informačná služba (SIS) kúpila nebezpečný softvér Pegasus, aj na podozrenie, že šéf SIS Pavol Gašpar zasahuje do politického boja a píše dokumenty pre svojho otca,“ informoval Hargaš s tým, že verejnosť má právo na odpovede v týchto otázkach a parlament má vykonávať kontrolu. Koalícia tak podľa neho sabotuje ďalší kontrolný výbor parlamentu.

Za PS sme preto požiadali predsedu výboru Romana Mikulca o zvolanie mimoriadneho výboru k týmto dôležitým témam,“ uzavrel Hargaš.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Bombový poplach, mimoriadny výbor, Osobitný kontrolný výbor NR SR, Špionážny softvér Pegasus
Zdroj: SITA.sk – Koalícia má čo skrývať, podľa Hargaša sabotuje ďalší kontrolný výbor parlamentu (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko