Minister školstva Drucker nemá informáciu, kedy by Fico mohol opäť viesť vládu (video)

Minister školstva Drucker nemá informáciu, kedy by Fico mohol opäť viesť vládu (video)

26.6.2024 (SITA.sk) – Minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) nemá informáciu, kedy by premiér Robert Fico (Smer-SD) mohol opäť viesť vládu. Ako ale uviedol pre médiá pred rokovaním vlády, diskutuje sa o tom, že by sa predseda vlády mohol zúčastniť na poslednom rokovaní vlády v júli.

Premiér sa v súčasnosti zotavuje po atentáte, ktorý bol na neho spáchaný 15. mája počas výjazdového rokovania vlády v Handlovej. Niekoľkokrát naňho vystrelil 71-ročný útočník. „Rešpektujem, že nejaká miera informácií o zdravotnom stave pre verejnosť by mala byť daná, zároveň rešpektujem aj to súkromie,“ vyjadril sa šéf rezortu školstva. Dodal, že rešpektuje aj čas na rekonvalescenciu premiéra.

Minister tiež uviedol, že počas koaličnej rady mali možnosť hovoriť s Ficom telefonicky. „Beriem to tak, že pán premiér splnomocnil podpredsedu vlády pána Kaliňáka na to, aby viedol zatiaľ vlády, takže nám sprostredkúva tie informácie,“ dodal.

Video: Minister školstva Tomáš Drucker pred stredajším rokovaním vlády

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2024/06/vid_20240626_103131_264.mp4.mp4

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Minister školstva výskumu vývoja a mládeže SR, Premiér Slovenskej republiky, Rokovanie vlády
Zdroj: SITA.sk – Minister školstva Drucker nemá informáciu, kedy by Fico mohol opäť viesť vládu (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko