Pre postrelenie Fica prerušili schôdzu parlamentu na neurčito. Koaliční politici sú momentálne terče, vyhlásil Blaha (video)

Pre postrelenie Fica prerušili schôdzu parlamentu na neurčito. Koaliční politici sú momentálne terče, vyhlásil Blaha (video)

15.5.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 15. mája 2024, 16:38

Podpredseda parlamentu poverený jeho riadením Peter Žiga prerušil pre postrelenie premiéra Roberta Fica aktuálnu schôdzu parlamentu na neurčito. Ako povedal na stredajšom brífingu, ozbrojený útok na premiéra je útokom na princípy slovenskej demokracie.

„Nikdy v histórii Slovenska sa takýto hrozný čin neudial,“ povedal Žiga. Ako ďalej uviedol, očakáva, že útok odsúdia všetky politické strany.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Považujem to za dôsledok vybičovaných vášní a rozdelenie slovenskej spoločnosti na dva nezmieriteľné tábory,“ skonštatoval Žiga.

Podľa podpredsedu parlamentu Ľuboša Blahu nesú za incident zodpovednosť médiá a opozícia.

„Roky ste živili strašidelnú nenávisť,“ povedal s tým, že všetci koaliční politici sú momentálne terče. Podpredseda parlamentu Andrej Danko doplnil, že nastanú zmeny v súvislosti s prístupom koalície k médiám. Opoziční politici ako Igor Matovič sa podľa neho zároveň musia zodpovedať za to, čo robili. „Skončili to obdobie drzosti,“ vyhlásil.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Koalícia, Opozícia, Podpredseda parlamentu, Premiér Slovenskej republiky, Streľba na premiéra Roberta Fica v Handlovej
Zdroj: SITA.sk – Pre postrelenie Fica prerušili schôdzu parlamentu na neurčito. Koaliční politici sú momentálne terče, vyhlásil Blaha (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko