Nové ekologické autobusy a rekonštrukcia námestia. V Poprade chcú využiť 42 miliónov eur z eurofondov

Nové ekologické autobusy a rekonštrukcia námestia. V Poprade chcú využiť 42 miliónov eur z eurofondov

17.6.2024 (SITA.sk) – Mesto Poprad chce na rekonštrukciu Námestia sv. Egídia a vybudovanie nového parku na sídlisku Juh využiť eurofondy. Rovnako plánuje financie z Európskej únie použiť aj na nákup asi deviatich ekologických autobusov.

Samospráva má podľa primátora Antona Danka záujem o zhruba 24 miliónov eur z balíka vyčleneného pre Územie mestského rozvoja Poprad-Kežmarok-Svit-Vysoké Tatry, pre ktorý bolo predbežne schválených 42 miliónov eur.

Informoval o tom v pondelok počas tlačovej konferencie po stretnutí s ministrom investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richardom Rašim a poľskou delegáciou. Podľa ministra je práve Poprad kľúčom a srdcom udržateľného mestského rozvoja spomínaného regiónu.

„Ide o špeciálny nový projekt v tomto eurofondovom období, v rámci ktorého sú pre udržateľný mestský rozvoj, teda pre Poprad a jeho okolie, vyčlenené finančné prostriedky, o ktorých bude rozhodovať on, kam pôjdu a na čo budú vyčlenené,“ povedal. Ako pripomenul, doteraz sa o všetkom rozhodovalo v Bratislave na ministerstvách. Celkovo tak budú môcť regióny rozhodovať o využití balíka vo výške takmer 2,5 miliardy eur.

Viac k témam: Eurofondy, minister investícií, Primátor Popradu
Zdroj: SITA.sk – Nové ekologické autobusy a rekonštrukcia námestia. V Poprade chcú využiť 42 miliónov eur z eurofondov © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko