Smer-SD s mimoriadnou schôdzou o nelegálnych migrantoch neuspel, neotvorili sa ani ďalšie (naživo)

Smer-SD s mimoriadnou schôdzou o nelegálnych migrantoch neuspel, neotvorili sa ani ďalšie (naživo)

8.9.2023 (SITA.sk) –
aktualizované 8. septembra, 10:50

Mimoriadna schôdza parlamentu k návrhu strany Smer-SD o riešení situácie s nelegálnymi migrantmi nebude. V piatok sa ju nepodarilo otvoriť ani na druhýkrát, prezentovalo sa len 61 poslancov.

Rovnako tak sa v parlamente nenašla vôľa na sprísnenie kontroly osôb, ktorým bola uložená ambulantná forma ochranného liečenia. Schôdzu k novele Trestného zákona sa tiež nepodarilo otvoriť, prezentovalo sa len 48 poslancov.

Neprešlo ani skrátenie ordinačných hodín na pohotovostiach a zvýšenie poplatkov za neodôvodnené využívanie pohotovostí a urgentov v nemocniciach. Zmeny navrhovala vláda od začiatku budúceho roka. Prezentovalo sa len 61 poslancov zo 76.

O 10:45 ešte bude nasledovať mimoriadna schôdza k dokladom pre pobyt cudzincov. Ide o vládny návrh.

Policajti podľa neho už nebudú vydávať doklad o zotrvaní na území Slovenskej republiky každému nelegálnemu cudzincovi, ktorého nie je možné vyhostiť, najmä nie cudzincovi, ktorý migruje cez územie SR do iného štátu. Cieľom je uľahčiť vyhostenie nelegálnych migrantov, ako aj odradiť ďalších od príchodu na Slovensko.

Viac k témam: Mimoriadna schôdza parlamentu, nelegálni migranti, Novela Trestného zákona, Rokovanie NR SR
Zdroj: SITA.sk – Smer-SD s mimoriadnou schôdzou o nelegálnych migrantoch neuspel, neotvorili sa ani ďalšie (naživo) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko