Polícia zasiahla proti organizátorom psích zápasov. Akcia Anubis odhalila desiatky pitbullteriérov a množstvo dôkazov (video)

Polícia zasiahla proti organizátorom psích zápasov. Akcia Anubis odhalila desiatky pitbullteriérov a množstvo dôkazov (video)

28.5.2024 (SITA.sk) – Príslušníci Policajného zboru v rámci akcie Anubis zasiahli proti organizátorom psích zápasov na Slovensku. Ako ďalej informoval hovorca policajného prezídia Roman Hájek, v rámci akcie vykonali domové prehliadky v Trnavskom, Nitrianskom a Žilinskom kraji.

Pri prehliadkach policajti objavili desiatky pitbullteriérov obidvoch pohlaví a množstvo dôkazov súvisiacich s nelegálnou činnosťou, ako bežiace pásy pre psov, drevené činky, kusadlá, páčidlá na otváranie papule, veterinárne preukazy, čipy, zdravotnícky materiál, steroidy a ďalšie neznáme látky, ako aj mobilné telefóny, fotoaparáty, USB kľúče a poznámkové bloky. Tieto dôkazy sú momentálne predmetom znaleckého skúmania.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Policajnej akcii predchádzala dlhodobá a odborná činnosť policajných špecialistov, ktorí pracovali na odhalení rozsahu tejto nelegálnej činnosti a na získaní potrebných dôkazov,“ uviedol Hájek, Dodal, že v prípade je vedené trestné stíhanie za trestný čin organizovania zápasov zvierat, za ktorý páchateľom hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov.

Viac k témam: Anubis, hovorca policajného prezídia, Policajná akcia, Polícia, Psie zápasy
Zdroj: SITA.sk – Polícia zasiahla proti organizátorom psích zápasov. Akcia Anubis odhalila desiatky pitbullteriérov a množstvo dôkazov (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko