Poslankyne spúšťajú petíciu s názvom Povedzme nie urážkam a ponižovaniu žien, reagujú tak na správanie Huliaka (video)

Poslankyne spúšťajú petíciu s názvom Povedzme nie urážkam a ponižovaniu žien, reagujú tak na správanie Huliaka (video)

26.9.2024 (SITA.sk) – Poslankyne Martina Holečková, Mária Kolíková (SaS) a Vladimíra Marcinková (SaS) spustili petíciu s názvom Povedzme nie urážkam a ponižovaniu žien.

Informovala o tom strana Sloboda a solidarita (SaS) a priblížila, že poslankyne tak reagujú na správanie poslanca Rudolfa Huliaka (SNS) voči ženám. Súčasne reagujú aj na celospoločenskú potrebu ohradiť sa voči takýmto prejavom.

Hrubé a neslušné správanie

Holečková zdôraznila, že už nemôžu viac tolerovať hrubé a neslušné správanie vládnych predstaviteľov voči ženám.

Slová sú len krokom od činov, ktoré môžu viesť k násiliu, či už doma, alebo na ulici. Ak rezignujeme na slušnosť a neohradíme sa ako spoločnosť voči mužom ako Huliak, ticho akceptujeme a priznávame, že takéto správanie je normálne,“ upozornila poslankyňa.

Nenávisť k ženám

Nenávisť k ženám podľa Kolíkovej nesmie mať miesto v parlamente ani kdekoľvek inde.

Začína to ponižovaním, pokračuje násilím, domácim aj znásilnením. Ako signatárky petície požadujeme okamžité ospravedlnenie od poslanca Huliaka za jeho hulvátske a hrubé slová, ktorými urazili všetky ženy,“ uviedla Kolíková s tým, že žiadajú súčasne koalíciu, aby nezneužívala moc na útoky voči ženám, a naopak, tieto toky zastavila.

Ženy sa musia spojiť

Marcinková si myslí, že sa ženy teraz musia spojiť proti vulgárnemu a nenávistnému správaniu sa politikov.

Pripojiť sa môžu všetci, ktorí uprednostňujú argumenty a slušnosť pred primitivizmom a mizogýniou. Veríme, že touto petíciou spustíme verejnú diskusiu o mantineloch komunikácie v politike a zachovávaní ľudskej dôstojnosti aj napriek politickému zápasu,“ uzavrela Marcinková.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Petícia, Urážky
Zdroj: SITA.sk – Poslankyne spúšťajú petíciu s názvom Povedzme nie urážkam a ponižovaniu žien, reagujú tak na správanie Huliaka (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko