Šéf SIS Gašpar je autorom dokumentu na odvolanie Šimečku. Je to absolútny škandál, reaguje predseda progresívcov

Šéf SIS Gašpar je autorom dokumentu na odvolanie Šimečku. Je to absolútny škandál, reaguje predseda progresívcov

5.9.2024 (SITA.sk) – Autorom dokumentu na odvolanie predsedu Progresívneho Slovenska (PS) Michala Šimečku z funkcie podpredsedu parlamentu je šéf Slovenskej informačnej služby (SIS) Pavol Gašpar. Informoval o tom Šimečka s tým, že to ukazujú vlastnosti dokumentu, ktorý je dostupný aj na stránke Národnej rady SR.

Je to absolútny škandál a dôvod na okamžité odvolanie Pavla Gašpara,“ vyhlásil Šimečka a zdôraznil, že ide o priame zapojenie tajnej služby do politického boja proti opozícii.

Úplne to dokresľuje výrok Pavla Gašpara, že chápe obavy opozície z jeho menovania do čela SIS. Ide o útok na deľbu moci v štáte a na samotné princípy demokracie,“ doplnil predseda PS s tým, že riaditeľ SIS nemôže po tomto škandále zostať ďalej na svojom mieste.

Poslanci Smeru a SNS musia svoju spoluprácu na tomto čine vysvetliť. A keď sme už pritom. Ako môžeme dôverovať SIS, že dokáže plniť svoju funkciu, keď jej šéf po sebe nedokáže ani len zamiesť stopy?,“ uzavrel Šimečka.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Odvolanie, Podpredseda parlamentu, Predseda Progresívneho Slovenska
Zdroj: SITA.sk – Šéf SIS Gašpar je autorom dokumentu na odvolanie Šimečku. Je to absolútny škandál, reaguje predseda progresívcov © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko