Gašpara zbavili obvinenia v kauze Ezechiel 7. Nepochybujem, že najväčším vinníkom bude Žilinka, reagoval

Gašpara zbavili obvinenia v kauze Ezechiel 7. Nepochybujem, že najväčším vinníkom bude Žilinka, reagoval

27.6.2024 (SITA.sk) – Poslanca parlamentu za Smer-SD Tibora Gašpara zbavili obvinenia v kauze Ezechiel 7. Ako povedal na tlačovej besede, vo štvrtok mu jeho advokát Marek Para poskytol rozhodnutie generálnej prokuratúry, podľa ktorého mu bolo zrušené obvinenie v kauze Ezechiel 7.

Rozhodnutie si ešte nenaštudoval

Zatiaľ mi nebolo doručené, jemu už áno, takže mi ho poslal, ale nemal som čas ho ešte naštudovať, lebo má niekoľko desiatok strán,“ uviedol.

Gašpar očakáva, že o zrušení jeho obvinenia sa bude v médiách veľa písať. „Nepochybujem, že najväčším vinníkom bude generálny prokurátor,“ dodal.

Kauzy Doprastav, Váhostav a Technopol

Gašpara v kauze Ezechiel 7 obvinili spolu s bývalým vyšetrovateľom finančnej jednotky NAKA Romanom Stahlom a nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom. Kauza Ezechiel 7 týka podozrení z korupcie v kauzách Doprastav, Váhostav a Technopol.

Vtedajší predstavitelia Policajného zboru SR mali údajne manipulovať trestné stíhania v prospech podozrivých oligarchov, a to za úplatky presahujúce 90-tisíc eur. Gašpar je naďalej obžalovaný v kauze Očistec, no dlhodobo svoju vinu odmieta a hovorí o zneužívaní právomocí zo strany konkrétnych osôb v rámci orgánov činných v trestnom konaní.

Obžaloba by mala byť opätovne preskúmaná, pretože dnes majú súdy za povinnosť preskúmať aj niektoré veci, ktoré priniesla novela Trestného zákona, a to napríklad zoznam benefitov, ktoré dostali kajúcnici,“ povedal Gašpar.

Viac k témam: Akcia „Ezechiel 7“, Kauza Očistec, Trestný zákon
Zdroj: SITA.sk – Gašpara zbavili obvinenia v kauze Ezechiel 7. Nepochybujem, že najväčším vinníkom bude Žilinka, reagoval © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko