Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba odstúpil z funkcie (foto)

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba odstúpil z funkcie (foto)

4.9.2024 (SITA.sk) –
aktualizované, 4. septembra, 10:09

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba v stredu odstúpil z funkcie. Uviedol to predseda ukrajinského parlamentu Ruslan Stefančuk.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

O Kulebovej žiadosti o odstúpenie budú poslanci rokovať na najbližšom plenárnom zasadnutí, uviedol Stefančuk na svojom facebookovom konte, kde zverejnil aj fotografiu rezignačného listu.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Kuleba, ktorý neuviedol dôvod svojho odstúpenia, zastával post ministra zahraničných vecí od marca 2020. Patril od vypuknutia vojny na Ukrajine k najuznávanejším ukrajinským predstaviteľom na medzinárodnej scéne, prakticky bol po prezidentovi Volodymyrovi Zelenskom druhou najvýznamnejšou tvárou Ukrajiny.

Kuleba sa v júli stal najvyšším ukrajinským predstaviteľom, ktorý navštívil Čínu od začiatku rozsiahlej ruskej invázie vo februári 2022.

Zelenskyj minulý týždeň naznačil, že vo vládnom kabinete nastanú zmeny. Viac ako polovica súčasného kabinetu prejde zmenami, povedal Davyd Arachamija, líder Zelenského strany v ukrajinskom parlamente.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2024 (fotografie)

Viac k témam: Rezignácia, rusko-ukrajinský konflikt, ukrajinský minister zahraničných vecí, Ukrajinský prezident, vojna na Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba odstúpil z funkcie (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko