Trestný zákon sa bude podľa Kmeca opäť upravovať, Európskej komisii sa nepozdáva ochrana finančných záujmov EÚ

Trestný zákon sa bude podľa Kmeca opäť upravovať, Európskej komisii sa nepozdáva ochrana finančných záujmov EÚ

11.9.2024 (SITA.sk) – Trestný zákon sa bude počas aktuálnej schôdze parlamentu na popud Európskej komisie znovu upravovať. Ako novinárom povedal podpredseda vlády pre plán obnovy a odolnosti a využívanie eurofondov Peter Kmec (Hlas-SD), konkrétne pôjde o oblasť ochrany finančných záujmov Európskej únie.

V rámci diskusii s EK sú podľa Kmeca ešte otvorené aj oblasti premlčacích lehôt a trestných sadzieb, týkajúcich sa tiež oblasti ochrany záujmov EÚ. Tie by podľa neho mali byť ešte viac harmonizované s požiadavkami únie.

„Sú to detaily, kde sa ešte uskutočnia expertné rokovania, ale sme na veľmi dobrej ceste,“ povedal Kmec. Doplnil, že EK v tejto súvislosti analyzovala aj výrok Ústavného súdu SR na margo novelizácie trestných kódexov.

„Prebieha ešte komunikácia po línii Ministerstva spravodlivosti SR a Generálneho riaditeľstva pre spravodlivosť (EK),“ doplnil Kmec.

Viac k témam: Novela Trestného zákona, Trestný zákon
Zdroj: SITA.sk – Trestný zákon sa bude podľa Kmeca opäť upravovať, Európskej komisii sa nepozdáva ochrana finančných záujmov EÚ © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko