V okrese Rožňava sa stala dopravná nehoda viacerých áut, zasahovať museli dva záchranárske vrtuľníky

V okrese Rožňava sa stala dopravná nehoda viacerých áut, zasahovať museli dva záchranárske vrtuľníky

2.6.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 2. júna 17:20

V okrese Rožňava sa stala dopravná nehoda viacerých áut. O udalosti informovalo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR, ktoré podľa prvotných informácií k nehode vyslalo tri pozemné ambulancie i záchranársky vrtuľník.

Podľa prvotných informácií tiež bolo na mieste zranených päť osôb, medzi nimi i dieťa. Záchranári neskôr spresnili, že na mieste zasahovali dva záchranárske vrtuľníky a štyri pozemné ambulancie, pričom zranených osôb bolo šesť a medzi nimi jedno dieťa.

Čelná zrážka v stúpaní

„Detský pacient bol transportovaný letecky do nemocnice v Košiciach so zranením hrudníka, brucha a panvy,“ informovali. Do nemocnice v Košiciach bola ďalším vrtuľníkom transportovaná aj žena s poraneniami hrudníka, panvy a brucha.

„Ostatní zranení boli po prvotnom ošetrení transportovaní do nemocníc v Rožňave a v Košiciach pozemnými ambulanciami,“ doplnilo operačné stredisko.

Ako uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach, podľa prvotných informácií sa čelne zrazili dve autá, a to v stúpaní na horský priechod Soroška, v katastri obce Jablonov nad Turňou, smerom od Košíc.

„Na miesto priletela aj posádka leteckých záchranárov, až do odletu vrtuľníka bol úsek cesty uzavretý a neprejazdný. V súčasnosti je doprava regulovaná a usmerňovaná príslušníkmi Policajného zboru striedavo v jednom jazdnom pruhu,“ uviedli policajti a apelovali na rešpektovanie pokynov polície.

Zrazili sa štyri autá

Ako informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE Zuzana Hopjaková pri zrážke štyroch osobných áut sa zranili šiesti ľudia. Medzi zranenými bolo aj jedno dieťa. Uviedla tiež, že ako prvá dorazila na miesto bratislavská posádka.

„Do svojej starostlivosti si záchranári prevzali najťažšie zranenú, 38-ročnú ženu, ktorá utrpela vážne poranenie hrudníka a brucha. Lekár jej poskytol neodkladné ošetrenie, medikamentóznu liečbu a po preložení na palubu bola pacientka pri vedomí, no s vážnymi poraneniami letecky prevezená na Kliniku úrazovej chirurgie UN L. Pasteura v Košiciach,“ dodala Hopjaková.

Po prijatí výzvy vzlietla i košická posádka, ktorá sa ujala 10-ročného dieťaťa s poraneniami hrudníka a podozrením na poranenia brucha.

Hopjaková uviedla, že dieťa po ošetrení v stabilizovanom stave previezli do Košíc, do UN L. Pasteura. O ostatných zranených účastníkov nehody sa postarali pozemní záchranári.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Dopravná nehoda, košickí policajti, Záchranársky vrtuľník, Zranení
Zdroj: SITA.sk – V okrese Rožňava sa stala dopravná nehoda viacerých áut, zasahovať museli dva záchranárske vrtuľníky © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko